zaterdag 28 februari 2015

Havermoutkoekjes met chocolade


Mijn zusje heeft bij ons gelogeerd en dan gaan we meestal gezellig samen een middagje bakken. Dit keer waren het onder andere deze havermoutkoekjes. Mijn man is er dol op;-). Deze koekjes zijn makkelijk om te maken en snel klaar. Alleen de chocolade in kleine stukjes hakken kost even wat tijd. Je hebt geen mixer nodig: dus lekker kneden met je handen (heeft ook wel weer wat vind ik ;-)). Onderstaand recept is voor ongeveer 12 koekjes.

Benodigdheden:
170 gram havermout
60 gram tarwebloem
140 gram (riet)suiker
160 gram boter
75 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
1 theelepel bakpoeder
mespuntje zout
scheut melk

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de chocolade in kleine stukjes. (Je kunt ook kant en klare kleine stukjes chocolade kopen, maar ik had nog een chocolade letter liggen en die heb ik opgemaakt.)
Meng de havermout, bloem, suiker, bakpoeder en zout met de boter tot een kruimelige massa.
Voeg de chocolade en de melk toe en kneed het tot een deegbal.
Doe bakpapier op de ovenplaat.
Rol het deeg uit op de bakplaat. (Als het deeg niet de hele bakplaat bedekt geeft dat niets. Druk dan de zijkant goed aan.)
Bak het in ongeveer 25 minuten gaar.
Snijd de koek als hij is afgekoeld in vierkante stukjes.
 
Mmm...heerlijk!

4 opmerkingen:

  1. Dat klinkt inderdaad heerlijk! Ga het binnenkort ook maar eens proberen :-) en extra leuk dat je hem er zo mee verwent! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, als mijn man iets heel lekker vindt is het altijd extra leuk om te maken vind ik ;-).

      Verwijderen
  2. Lekker! Leuk om op de woensdagmiddag te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!