vrijdag 8 juli 2016

Mooie liederen om even te luisteren

Het is soms zo goed en bemoedigend om naar muziek te luisteren! Daarom een aantal mooie liederen:

U bent mijn Schuilplaats Heer
Dit is een van mijn lievelingsliederen:
 

I am weak but You are strong (Ik ben zwak maar U bent machtig)


Ik geef mijn leven aan U over
Een lied gezongen door Christian Verwoerd met afbeeldingen en tekst uit de gelijkenis van de verloren zoon:


Psalm 8 (in het Zuid-Afrikaans)
Tijdens onze vakantie hadden wij een cd in de auto met Zuid-Afrikaanse liederen en daar hebben we veel naar geluisterd. Hier zingt Piet Smit psalm 8: erg mooi. Hoewel het niet in het Nederlands is, is het goed te verstaan:


Als een hert (in het Zuid-Afrikaans)
Nog een Zuid-Afrikaans lied, gezongen door André Bester. Hij zingt het lied 'Als een hert' met ook nog een tweede couplet, wat wij in Nederland niet zo kennen. Daarna zingt hij het lied 'Heer ik kom tot U' in de Zuid-Afrikaanse versie:
 

How great Thou art (Hoe groot zijt Gij)
Dit lied is gezongen door het jongenskoor Libera. Hoewel er jongens op het koor zitten van verschillende denominaties, doet de sfeer Rooms-Katholiek aan. Het lied is prachtig en de stemmen van de jongens ook heel zuiver: een gave van God. Daarom wil ik het lied hier graag plaatsen, hoewel wij de uitvoering ervan misschien niet altijd zo gewend zijn. Klik hier als je de Nederlandse tekst van het lied wilt lezen, hoewel dat wel wat afwijkt van de Engelse versie.


Be still my soul (Wees stil mijn ziel/Ik bouw op U)
Nog een bekend lied gezongen door Libera, klik hier voor de Nederlandse tekst (ook wel wat anders dan dat hier wordt gezongen):
 
 
Blijf bij mij Heer
 
 
Psalm 108 (Mijn hart o Hemelmajesteit)
Ik houd van Psalmen. Hier Psalm 108 gezongen in een Nederland Zingt uitzending:
 
 
Doe je oogjes maar dicht
Tot slot: ik vind dit slaapliedje van Kinga Ban erg mooi. Het zal vast door mijn zwangerschapshormonen komen ;-).
 
 

5 opmerkingen:

 1. Een aantal ken ik nog niet, ik ga ze beluisteren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor dit lijstje.

  Alhoewel ik me kan voorstellen dat je wellicht een aantal van onze Rooms- Katholieke broeders en zusters een beetje voor het hoofd kan stoten met je stukje van jongenskoor Libera verwijder het woordje ' maar' en ' toch' uit je tekstje en het ziet er een stukje vriendelijker uit! Das tenminste mijn bescheiden mening ;)

  Groetjes, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Mieke,

   Dank voor je reactie, ik snap wat je bedoelt. Ikzelf wilde juist geen protestantse broeders en zusters voor het hoofd stoten ...;-). Zo zie je maar weer! Maar ik heb de woordjes verwijderd en zet er nu achter: 'hoewel wij de uitvoering misschien niet altijd op deze manier gewend zijn', want dat is ook wat ik bedoelde en door middel van deze woorden wordt er denk ik niemand gekwetst.

   Groetjes Annemarie

   Verwijderen
 3. Mooie liederen heb je weer met ons gedeeld. 'How great Thou art' gezongen door de kinderen uit Uganda (blog 21 aug 2015) vind ik eigenlijk nog mooier. Vooral de wijze waarop deze kinderen het lied met hun hele hart zingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Vooral 'I am weak but You are strong' vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!