dinsdag 26 mei 2015

Genieten met je kinderen van Gods schepping

Twee weken geleden was het mei vakantie en is mijn zusje gezellig komen logeren. Dat was maar goed ook, want mijn man was voor vier nachten weg. Ik heb weer grote bewondering gekregen voor vrouwen die een man hebben die regelmatig een aantal nachten weg moet, want ik heb gemerkt dat ik er echt helemaal niets aan vind ;-(. Maar gelukkig was mijn zusje er en we hebben het erg gezellig gehad samen. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Een van die dingen was een wandeling door de natuur. Een soort 'ontdektocht' eigenlijk, waaromheen we ook spraken over Gods schepping en ontdekten hoe mooi de Heere alles heeft gemaakt.

Toen Kaleb zaterdagmiddag wakker werd vertelde ik dat we met z'n drieën naar buiten zouden gaan voor een 'ontdektocht' door de natuur. Voordat we op pad gingen spraken we eerst over de Heere Die al die prachtige dingen in de natuur heeft gemaakt. We bespraken de zes scheppingsdagen en op welke dag de Heere wat precies heeft gemaakt. Daarvoor gebruikten we onderstaande plaat en lieten die ook aan Kaleb zien:

http://www.discovercreation.org/wp-content/uploads/2013/01/6-days-of-Creation-horizontal.jpg

Mijn zusje van twaalf wist (natuurlijk ;-)) ook zonder plaat precies te vertellen wat en wanneer de Heere alles heeft gemaakt. Daarna zongen mijn zusje en ik nog mee met dit mooie liedje over de schepping. Kaleb luisterde aandachtig mee:


Hierna vertelde ik dat toen Adam en Eva hadden gezondigd (door iets te doen wat niet mocht van de Heere) er zoveel mooie dingen op de wereld stuk zijn gegaan. Nu is er naast vreugde ook veel pijn, verdriet en ziekte. Dit zie je ook terug in de schepping. Maar toch zijn er in de natuur ook nog zoveel mooie dingen te zien waar je soms helemaal geen erg in hebt als je er niet op let. Door de schoonheid van de schepping heen kunnen we zien hoe machtig en goed de Heere nog steeds is. In de schepping laat Hij iets zien van Zichzelf en laat Hij zien dat Hij leeft. En het lijkt wel of de Heere ons door de schepping heen wil roepen om naar Hem, de grote en almachtige Schepper, toe te komen. Hij wil graag dat we bij Hem horen en voor Hem leven.

Nadat we dit hadden besproken vertelde ik dat we nu op 'ontdektocht' zouden gaan om zoveel mogelijk mooie dingen in de schepping te ontdekken. Kaleb is nog erg klein en hij mocht lekker in de kinderwagen meekijken. Af en toe lieten we hem iets van heel dichtbij zien, of iets voelen of aanraken. We moesten wel uitkijken met iets voelen, want het madeliefje op de foto at hij bijvoorbeeld bijna op ;-). Voor oudere kinderen is het ontzettend leuk om tijdens zo'n wandeling foto's van mooie dingen in de natuur te maken. Mijn zusje kan heel goed foto's maken en heeft al een tijdje een eigen fototoestel. Ze heeft heel veel foto's gemaakt tijdens onze wandeling.


Dit waren een aantal dingen die we tijdens onze tocht tegenkwamen en die we goed hebben bekeken:

 ~ Een moedergans met jonge gansjes ~ Een zwaan ~ Duiven ~ Een ekster ~
~ Een meerkoet op een nest ~ Een meeuw ~ Madeliefjes ~
~ Heel veel verschillende bomen en struiken ~
~ Verschillende soorten kleine en kleurige bloemen ~    
~ Boomschors van dichtbij ~ Bloemen bij een mooie steen ~
~ Boom met rode blaadjes ~ De lucht en wolken ~

Hieronder de foto's (allemaal gemaakt door mijn zusje):


 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Toen we thuis kwamen bekeken we de foto's en nog wat kleine dingetjes die we hadden meegenomen. Kaleb mocht bijvoorbeeld even voelen aan deze tak:
 
 
Ook keken mijn zusje en ik nog samen deze muziekvideo met allemaal prachtige beelden uit de natuur:
 
 
Als laatste maakten we een 'herinneringstafeltje' met de kleine spulletjes die we van buiten hadden meegenomen. Bijvoorbeeld een madeliefje, tak, vogelveer en steen. Mijn zusje zocht nog een tekst op in de Bijbel die er goed bijpaste en schreef die op een kaartje. Zo hadden we een mooie herinnering aan dit fijne moment met elkaar!
 

4 opmerkingen:

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!