maandag 13 juli 2015

Een kinderkamer inrichten


Het kamertje waar ons zoontje nu slaapt is een studeer - logeer - babykamer. Dat komt omdat er in de flat waar we nu wonen geen plek is voor een echte babykamer. Vroeger had ik het denk ik echt heel erg gevonden dat ik geen babykamer kon inrichten. Het heeft natuurlijk ook echt wel iets om als je zwanger bent een mooi plekje voor je baby klaar te maken. Maar ik moet zeggen dat ik het nu eigenlijk helemaal niet zo erg vind. We hebben tenslotte een heel gezond en vrolijk kindje gekregen en het gaat op zich prima zo! Maar nu we over een tijdje gaan verhuizen is er wel genoeg plek voor een echte kinderkamer en dat voelt nu eigenlijk toch wel een beetje als een cadeautje...;-)

Nu ben ik vast een beetje aan het bedenken wat ik precies wil en kom ik allerlei ontzettend leuke (maar ook hele dure!) dingen tegen. Nu vind ik het zelf niet zo nodig en ook helemaal niet fijn om er zoveel geld aan uit te geven. Dus ik ben heerlijk aan het rondneuzen op Marktplaats en daar heb je ook volop keus. Wat ik verder erg leuk vind is om op internet te zoeken naar allerlei mooi ingerichte kinderkamertjes en die dan goedkoop na te maken. En dat lukt eigenlijk best wel, ik heb al veel leuke dingen gezien en ik haal overal ideetjes vandaan. Natuurlijk kijk ik vooral naar kamers voor jongens, maar voor meisjes zijn ook heel veel superleuke kamers te vinden!

Dit vind ik bijvoorbeeld hele leuke kamertjes. Ik krijg daar allerlei ideeën van zoals: kleuren die mooi bij elkaar passen, de plek van de meubels en allerlei spulletjes die je in de kamer neer kunt zetten en hoe je die mooi kunt ordenen. Deze kamers kun je in de basis ook nog heel goed zo laten (met misschien wat aanpassingen) als kinderen wat groter worden.






Hieronder een paar leuke ideeën voor op de kinderkamer:
 
Een plankje met daarop de naam of een tekst zoals hierboven wat je ergens neer kunt zetten. Volgens mij kun je zoiets ook prima zelf maken, lijkt me erg leuk om te proberen. 

 
 
 
 
 
Een soort kapstok boven de commode of ladekast waar je allemaal spulletjes of mooie kleren aan kunt hangen en op neer kunt zetten. Nu hebben wij thuis in de gang precies zo'n kapstok hangen als op het bovenste plaatje. Een hele mooie met rieten mandjes, maar hij past niet mooi in de gang van ons nieuwe huis. Ik vroeg me al af wat ik er mee moest, maar die kan ik nu dus prima op de kinderkamer ophangen. Het klonk mijn man eerst een beetje vreemd in de oren om een kapstok op de kinderkamer op te gaan hangen, maar toen hij deze plaatjes zag en ik liet zien hoe ik het bedoelde vond hij het gelukkig toch ook wel best een goed idee ;-).  


Een fotolijstje met daarin een stukje stof wat je nog hebt liggen. Het fotolijstje is van mezelf en staat nu al op de kamer van mijn zoontje. Het stukje stof wat er nu inzit was nog over van de stofjes waarvan mijn schoonmoeder een kleed voor de box had genaaid. Heel leuk om een stofje in te lijsten. Ik ga denk ik in het nieuwe kamertje iets met een blauw ruitjesstofje doen wat ik nog heb liggen van een oud overhemd van mijn man ;-). Ik heb ook nog witte doorzichtige bloemetjes broderie-achtige stof  (hoe zeg je dat precies?) wat is overgebleven van gordijnstof. Dat zou je weer heel leuk in kunnen lijsten voor een meisje of misschien gebruik ik het wel voor in de woonkamer.

 
Dit is een stoffen hart wat je heel makkelijk zelf met de hand kunt naaien. Je knipt twee keer een ster (gebruik bijvoorbeeld het sjabloon van een ster of hart onderaan dit bericht) en die naai je aan elkaar vast en dan doe je er watten tussen.
 
 

 

Zo'n houten trapje als op de foto's hierboven vind ik zo leuk. Ik zag er op internet een voor 55 euro, maar je kunt dat zelf veel goedkoper maken. Een paar houten latjes kopen is vast niet zo duur! 




Je kunt ook een kistje of verschillende kistjes aan de muur hangen en daar dingen aan ophangen of neerzetten. Die donkerblauwe laarsjes op de onderste foto heb ik zelf ook gekregen als kraamcadeautje. Ze staan nu in de kast, want ze zijn nog te groot. Maar ik denk dat ik ze straks ook ga neerzetten: ze zijn zo leuk, gewoon een beetje jammer dat ze in de kast staan.

 


Een mooie houten kist of bankje met speelgoed erin is erg handig.


 
Zoals het op de plaatjes hierboven is gedaan vind ik het niet zo heel erg mooi, maar ik vind het idee van een plekje met allemaal verschillende fotolijstjes ergens aan de muur wel leuk.

 
 
Een lijstje met daarin een mooie Bijbeltekst of (kinder)lied is ook mooi. Je kunt natuurlijk in Word helemaal zelf je kleuren en opmaak bepalen.


 
 
Allemaal mooie en stoere spulletjes om neer te zetten: ik vind dat onderste plaatje ook zo leuk voor jongens.

 

Mooie kussens en dekens.


Een juten huisje om ergens neer te zetten of op te hangen, ook niet moeilijk om zelf te maken.


 
Dit houten plankje staat al op de kamer van mijn zoontje en koste helemaal niets. Ik heb het plankje gekregen, het fotolijstje en het emmertje met hartjes ook. De twee knuffels zijn van Tiamo en dat waren sleutelhangers die ik nog had liggen. De sleutelhanger heb ik er afgeknipt en de ster heb ik zelf gemaakt. Het rieten mandje zat om een flesje heen wat in de woonkamer staat en dat mandje had ik dus over.

Onderstaande spulletjes kun je heel makkelijk zelf maken met eventueel de bijbehorende link:

Sterslinger of stoffen ster


Klik hier voor een hartjessjabloon en hier voor een stersjabloon om een stoffen hart of ster (slinger) te maken, zoals bijvoorbeeld op het plaatje hierboven. Je kunt gewoon de slinger hierboven een beetje namaken met bijvoorbeeld kralen ertussen.

Wollen (hart) pompoen om ergens op te hangen


Klik hier om een wollen pompoen in een hartvorm te maken en hier om een gewone pompoen te maken.

Bloesemtakken


Maak bloesemblaadjes in een vaas. De blaadjes kun je maken van behang of stof, die je vastmaakt aan takken. Je kunt natuurlijk zelf je kleur en stijl bedenken die precies bij de kamer passen.

Bootje
 

Klik hier en hier om een bootje van hout en stof te maken.

Tot slot hier nog een paar leuke links om rond te snuffelen...Best wel prijzig, vandaar dat ik ook vaak uiteindelijk alleen maar lekker rondkijk voor ideeën en die vind je er een hoop.

http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/stipenlint/ 
http://aukgaaf.nl/category/trends4kids/op-de-kinderkamer/accessoires/ 
http://littleroom.nl/?route=common/home 

Zo, nu ga ik echt stoppen. ´t Is wel een enorme lange blog geworden dit keer ;-).

 
 

8 opmerkingen:

  1. Heeeeeeeel erg leuk en helemaal mijn stijl! Ik kan je wel aan een plankje steigerhout helpen denk ik, we hebben nog wat restjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele gezellige ideeën! Leuk he die voorpret😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heel leuk, eigenlijk bijna net zo leuk als het inrichten zelf ;-)!

      Verwijderen
  3. Wat een leuke ideeën! Mooi die landelijke stijl. Het gebedje van ik ga slapen ik ben moe hebben wij ook als muursticker aan de muur van de babykamer. Staat erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk artikel! Ik ga binnenkort samen van die plankjes proberen te maken voor mijn neefjes. Thanks voor de inspiratie :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel erg leuk. Ik zit gelijk weer vol inspiratie. Mijn dochter is pasgeleden naar zolder verhuisd omdat wij ons 2de kindje verwachten. Zij heeft nu een mooie prinsessenkamer. Nu gaan we de babykamer aanpakken. Maar met zoveel inspiratie moet dat vast goed komen. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie foto's! Ik verwacht over een paar maanden een jongetje en ben alvast wat aan het rondneuzen. Leuke dingen allemaal zeg ik ben helaas alleen niet zo creatief met verf e.d. Hopelijk kunnen we wat doen met steigerhout en bijvoorbeeld wat cars meubels!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!