maandag 11 januari 2016

In verwachting van ons tweede kindje!


 
We zijn heel blij en dankbaar dat ik in verwachting ben van ons tweede kindje! Wat een groot wonder! Helaas ben ik de afgelopen weken behoorlijk ziek geweest, vooral 's avonds. Met de misselijkheid gaat het nu wat beter en daar ben ik heel blij mee. Ook heb ik het idee ik me nu wat beter voel dan bij de zwangerschap van Kaleb, toen ben ik lang heel erg beroerd geweest. Wel is het zo dat ik op het moment erge last heb van mijn bekken en dat kost ook veel energie. Verder ben ik nog de hele dag door (licht) misselijk en heb een hele vieze smaak in mijn mond, wat in de loop van de middag erger wordt. Gelukkig lukt het me aardig om mijn dagelijkste ritme en taken aan te houden, al vind ik het soms wel pittig. De ene dag gaat het ook wat beter dan de andere dag. Maar als ik bedenk waarvoor het is, dan maakt dat zoveel goed!
 
 
Verder gaat het gelukkig ook goed met ons. We zijn inmiddels, na de verhuizing, helemaal gewend aan ons nieuwe plekje en we hebben een heerlijk, ruim huis! Kaleb heeft de afgelopen weken wat last gehad van zijn oren. Hij had aan twee kanten middenoorontsteking en dat is waarschijnlijk nog steeds niet over. We moeten over een paar weken terugkomen bij de KNO-arts. Gelukkig lijkt hij er op dit moment weinig last van te hebben en is hij erg vrolijk. Hij slaapt nu alleen nog 's middags, wordt steeds ondernemender en zit letterlijk overal aan :-). Dat kost natuurlijk (ook doordat ik door mijn zwangerschap wat minder kan hebben) soms wel de nodige energie...Maar hij is ontzettend lief en ook een echt zonnetje in huis. Ik word vooral ook erg blij van hem ;-). Ik zal eens een paar foto's tussendoor plaatsen:
 
Alweer ruim 15 maanden oud, de tijd gaat snel!
 
Kaleb heeft duplo voor zijn eerste verjaardag gekregen, erg leuk om mee te spelen.
 
Met mama mee naar de Jumbo in het karretje, lekker warm ingepakt. Nadat ik hoorde van de oorontsteking heb ik gelijk een enorm warme muts gekocht (met aan de binnenkant bont) en die heeft meneer buiten nu altijd op. Het karretje mogen we gewoon in onze tuin laten staan en ik kan er zo mee naar de Jumbo lopen, die is vlakbij. Ideaal!
 
In de Intratuin bij het ingerichte sneeuwdorpje: mooi! Kaleb trekt hier wel een beetje een gezicht, maar in werkelijkheid vond hij het allemaal prachtig hoor ;-).

De afgelopen tijd heb ik erg weinig achter mijn blog gezeten. Ik had er gewoon geen energie voor, terwijl ik het toch echt heel graag doe. Maar nu begin ik weer zin te krijgen om te schrijven en dat is vast ook een teken dat ik wat op begin te knappen ;-).

Tot slot wil ik jullie aan het begin van dit nieuwe jaar 2016 de tekst uit 2 Thes. 2: 16 en 17 toewensen:

'En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft uit genade, moge jullie harten vertroosten en jullie in elk goed woord en werk versterken.' (2 Thes. 2: 16 en 17)

Wat een mooie tekst is dit! Er wordt gesproken over een eeuwige troost en goede hoop uit genade, die wij hebben gekregen van onze Heere Jezus Christus en onze God en Vader. Het is mijn wens dat jullie en ik elke dag vanuit die eeuwige troost en goede hoop mogen leven, daarbij wetend dat Hij Zelf iedere dag onze harten wil vertroosten en ons wil sterken om Zijn weg te gaan in al onze woorden en werken.

 


 

26 opmerkingen:

 1. Heel belangrijk Annemarie; bij kinderen die snel last van oorontsteking hebben, bij verkoudheid neusje proberen open te houden d.m.v. zout water of desnoods kinderneusspray zodat door buis van eustachius middenoor belucht kan worden. Oorpijn is zó'n nare pijn. Ik heb met m'n eigen kinders nachten rondgelopen. Ze zijn het inmiddels overgroeid ;-). Grtjs. (tante) willy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor uw reactie en advies, u heeft dus volop ervaring! Zielig hè als ze 's nachts steeds wakker worden! Ik heb nu net maar weer een zoutoplossing gemaakt omdat Kaleb opnieuw weer een beetje begint te snotteren. Ik hoop dat dat voldoende is en het niet door gaat zetten! Hartelijke groet, Annemarie

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met je zwangerschap!hopen dat alles weer goed gaat!geniet ervan ondanks de kwaaltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ja het genieten begint steeds meer te komen hoor, gelukkig! Liefs Annemarie

   Verwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Geniet ervan zodra dat weer een beetje kan. Altijd dankbaar zo'n geschenk van de Heere te mogen ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Corine! We zijn inderdaad heel dankbaar: het is zo'n wonder! Groetjes Annemarie

   Verwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd Annemarie & Bart. Wat een mooi nieuws dat jullie weer zwanger zijn :D! Sterkte met de misselijkheid en ik hoop dat je er verder van kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Sterkte met alle bijbehorende kwaaltjes, geniet van deze tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Annemarie!

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik hoop dat je er (ondanks de ongemakken) toch van mag genieten!

  Hartelijke groeten van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd!
  Wat een heerlijk ventje, die Kaleb!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Annemarie, wat een mooi nieuws zeg! Van harte gefeliciteerd! Wel vervelend dat je zo'n last hebt van bijbehorende kwaaltjes. Hoop voor je dat het snel beter gaat en je genoeg energie houdt om voor man, kind en huis te zorgen. Succes en geniet ook van het mooie wonder dat zich in je voltrekt! Wat is Kaleb trouwens een mooi mannetje zeg. Leuk dat je wat foto's plaatst! Liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Annelies,
   Dankjewel voor je berichtje. Leuk om weer even wat van je te horen! Het gaat gelukkig al weer wat beter, ik krabbel langzaam weer wat op ;-) en daardoor ga ik ook wel steeds meer genieten. Ik kijk bijvoorbeeld iedere eerste dag van mijn volgende zwangerschapsweek even op babybytes hoe het kindje gegroeid is enzo. Echt zo bijzonder inderdaad wat daar allemaal in je lichaam gebeurt!
   Ja, leuk hè die foto's. Ik vind de foto's die jij plaatst ook altijd zo leuk, onze mannetjes zijn toch bijna even oud, dus altijd leuk om te zien van elkaar ;-).
   Liefs Annemarie

   Verwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! 't Kan zo dubbel voelen hè: aan de ene kant de kwaaltjes en aan de andere kant de blijdschap. Hoop dat je er steeds meer van mag gaan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Carolien,
   Ja, dat is echt zo: dat dubbele gevoel. Soms schaam ik me gewoon omdat ik me niet de hele tijd blij voel en er zoveel vrouwen zijn die een miskraam hebben gehad of niet zwanger kunnen worden...Met mijn verstand ben ik echt blij, maar je gevoel komt dan niet echt mee als je zo beroerd bent. Gelukkig gaat het steeds beter en kan ik er inderdaad steeds meer van genieten! Liefs Annemarie

   Verwijderen
 10. Van harte! Heerlijk, weer zo'n wonder dat in je mag groeien en geborgen mag zijn. Ik weet hoe pittig het soms kan zijn, zeker met nog een pukkie om je heen. Zie om Hem, in Zijn kracht kan je het ;).

  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Mirjam, heerlijk zo'n reactie van iemand die helemaal weet hoe moeilijk het kan zijn! Dat doet me echt goed ;-). Liefs!

   Verwijderen
 11. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Jij ook al het goede toegewenst voor dit nieuwe kalenderjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Allereerst gefeliciteerd!
  Nog wat tips bij oorontsteking (onze zoon had het pas ook)
  Inderdaad neusspray ,physiomer,dat is een neusspray met een grote tuit waardoor je tot achter bij het oor komt. (Dit kun je bij de apotheek halen) verder kan je achter het oor met SRL -gelei smeren, Had ik een keer gelezen als tip en de laatste keer uitgeprobeerd mijn zoontje vond het heerlijk en vroeg er zelf 'savonds weer om (dan deed het niet meer zo pijn zei hij!)
  Sterkte verder met alle ongemakken van de zwangerschap ...weet er van! ( ben pas bevallen van ons 5 de kindje en ook lang beroerd geweest) Volg sinds enige tijd je blog..Vooral tijdens het vele cluster voeden 'savonds heerlijk om even te lezen!
  Hartelijke groeten Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha naamgenootje ;-),
   Dankje voor de tips! Fijn om achter de hand te hebben, van zowel de neusspray als de gelei had ik nog nooit gehoord.
   Wat bijzonder dat je pas bevallen bent van je vijfde kindje. Dat is inderdaad heel pittig als je dan beroerd bent tijdens je zwangerschap, met nog vier andere kinderen om je heen.... Maar wel een zegen zeg: 5 kinderen! Ook al zal het misschien nu ook nog behoorlijk pittig zijn, ik hoop wel dat je er nu ook steeds meer van kan genieten!
   En goed idee, dat je lekker even leest tijdens het voeden ;-).
   Hartelijke groetjes,
   Annemarie

   Verwijderen
 13. Van harte!! Groetjes, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!