vrijdag 13 maart 2015

Mijn lievelingstoetje: heerlijke appel crumble!

 

Het volgende toetje moet je eigenlijk echt een keer maken als je eters hebt, als er iemand jarig is of voor in het weekend. Het is zo ontzettend lekker en ook helemaal niet moeilijk om te maken! Het onderstaande recept is voor ongeveer 5/6 personen.

Benodigdheden:
2 a 3 appels
beetje suiker/kaneel
125 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram (riet)suiker
evt. half zakje vanillesuiker
75 gram boter
vanille ijs
vanille vla

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
Schil de appels, snijd ze in stukjes en strooi er een beetje suiker en kaneel over.
Verdeel de appelstukjes over een ingevette bakplaat.
Mix zelfrijzend bakmeel, suiker, boter en evt. vanillesuiker door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Strooi het deeg over de appels en zet de plaat in de oven.
Bak het in een half uur gaar en lichtbruin en de appel crumble is klaar.
Maak dan de warme vanillesaus: doe hiervoor wat vanille vla in een bakje en warm het even op in de magnetron.
Leg nu op elk schoteltje een stukje appel crumble, bolletje(s) vanille ijs en doe eroverheen wat warme vanillesaus.

Tip:
Omdat je de appel crumble een tijdje kunt laten staan, kun je hem al voordat je gaat koken klaarmaken. Je kunt hem dan tijdens het eten in de oven schuiven, zodat hij op het juiste moment klaar is. Je hoeft er daarna alleen nog de bolletjes ijs en vanillesaus bij te doen.

Geniet ervan!
 

4 opmerkingen:

  1. Dankje! Ik dénk dat ik het vanavond gelijk even ga keuren!:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb alleen geen vanillevla, maar met een dot slagroom zal het ook wel lekker zijn...

      Verwijderen
    2. Ik hoop dat jullie ervan hebben gesmuld;-). De warme vanillevla erover is erg lekker, maar slagroom maakt vast ook een hoop goed...

      Verwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!