zaterdag 17 maart 2018

Gezinsmoment: De intocht in Jeruzalem (Lijdenstijd)

Dit gezinsmoment gaat over de intocht van de Heere Jezus in Jeruzalem (Mattheüs 21: 1-11). De Heere Jezus reed vijf dagen voor Zijn sterven Jeruzalem binnen. Met dit gezinsmoment starten we  dan ook onze gezinsmomenten rondom het lijden, sterven en opstaan van de Heere Jezus. Als belangrijke waarheid wilden we dit keer meegeven dat de Heere Jezus geen Koning is van oorlog en vechten, maar dat Hij een Koning is Die vrede, redding en blijdschap geeft in de harten van mensen.

Als inleiding zingen we het lied: 'Hosanna, hosanna de Koning komt.' Vorig jaar hadden we dit lied al geoefend, maar ons zoontje gaf aan dat hij niet meer zo goed wist hoe het ging. Daarom is het mooi dat we nu de vertelling gaan vertellen die over dit lied gaat zodat hij het lied ook beter gaat begrijpen.

Ik vertelde dit keer zelf het verhaal over de intocht in Jeruzalem en ik gebruikte daarbij deze platen. De nadruk kwam te liggen op de roepende mensen die de Heere Jezus eren als Koning omdat ze denken dat Hij zal gaan vechten en hen van de Romeinen gaat verlossen. Ze begrijpen niet dat Hij is gekomen om nog een veel grotere en mooiere verlossing te geven aan ons mensen. Hij wil ons vrede, redding en blijdschap geven in ons hart!

Als verwerking maakten we een palmtakje van blaadjes en takjes die we de dag daarvoor al buiten hadden verzameld. We plakten alles op een kartonnetje en daarboven plakten we 'Hosanna'. De letters scheurden we uit tijdschriften. 

 
 
Op de foto's lijkt het of ons zoontje goed meedoet, maar in werkelijkheid was hij erg snel afgeleid en niet erg te motiveren. Bijna altijd vind hij gezinsmomenten geweldig, dus ik vond het dit keer dus best wel teleurstellend. Gelukkig wist hij de volgende dag, toen ik nog wat navroeg over het verhaal, heel veel te vertellen. Ook wist hij nog dat de Heere Jezus niet was gekomen om te vechten, maar juist om vrede te geven. Ik schrijf dit even eerlijk op, zodat jullie weten dat het hier ook niet vlekkeloos verloopt en ook als bemoediging omdat kinderen er ondanks alle gebrekkigheid dan toch veel van kunnen opsteken!

Het kartonnetje kwam op ons prikbord op ons kijkplekje te hangen. Het is het eerste kartonnetje van de zes kartonnetjes die gaan over het lijden, sterven en opstaan van de Heere Jezus. De komende weken hopen we de andere vijf kartonnetjes tijdens de verwerking van de gezinsmomenten te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!