dinsdag 13 oktober 2015

De waarde van het moederschap

Een tijdje geleden kreeg ik van een vriendin het blad 'Above Rubies' om door te lezen. Dit is een Amerikaans blad wat de vrouw in haar taak als echtgenoot, moeder en huisvrouw wil toerusten. Deze keer stond er een stukje in over de waarde van het moederschap. Het liet mij weer zo duidelijk zien dat het moederschap niet 'zomaar' iets is, maar een hele belangrijke en waardevolle taak van de Heere! Het stukje bemoedigde mij en hieronder heb ik een gedeelte van het artikel vrij vertaald in het Nederlands:

Lieve moeder,  je bent precies daar waar God je wil hebben.
 
Je hebt de belangrijkste baan die er maar kan zijn;
wanneer je een stabiel, liefdevol en veilig thuis voor je kinderen maakt,
wanneer je hen dagelijks vult met Gods machtige woorden die de grootste wijsheid van de wereld zijn,
wanneer je hen probeert voor te bereiden op het doel waarvoor God ze in de wereld heeft geplaatst.
 
En dat niet alleen, dat wat je doet is van eeuwigheidswaarde.
Zonder bezittingen ben je in deze wereld gekomen en zonder bezittingen zul je ook weer terugkeren. Alle dingen van deze wereld gaan voorbij. Maar de zielen van je kinderen zullen niet voorbijgaan, zij zullen voor eeuwig voortleven. Moederschap is een taak van eeuwigheidswaarde.

Paulus schrijft in 1 Korinthe 15:58: 'Daarom,  mijn geliefde broeders (en zusters), wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Heere, in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Heere.' Paulus heeft het hier over: 'het werk van de Heere'. Moederschap is werk van de Heere, wij mogen het in Hem en toegewijd aan Hem doen. En ja, het moederschap is iets heel moois, maar het is ook hard werken. Soms is het een moeilijk en teleurstellend werk. Maar vergeet nooit, zoals de belofte er staat in bovenstaande tekst: 'Al je inspanning is niet tevergeefs in de Heere!'

Bron: Een gedeelte uit een artikel van Nancy Campbell in Above Rubies, Maart 2015

 

1 opmerking:

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!