dinsdag 6 oktober 2015

Ons nieuwe plekje

De rust is hier langzamerhand een beetje weergekeerd en ik heb weer zin en tijd om even een blogje te schrijven.

De verhuizing is heel goed gegaan. Bijna alles is inmiddels uitgepakt en opgeruimd, een fijn gevoel geeft dat! De kamers boven zijn zo goed als klaar, de woonkamer is nog wel wat kaal. Er hangt nog niets aan de muren, want we willen nog even goed nadenken wat we daar precies willen zodat we het echt leuk vinden. De gordijnen hangen ook nog niet. Gelukkig zijn er ook al wel leuk ingerichte 'hoekjes'  in de kamer, dus daar kijk ik dan maar goed naar ;-):


Verder ben ik telkens nog een beetje aan het schuiven in de woonkamer met meubels en dingetjes (tot vermaak van mijn man ;-)). Dat zal ik in de toekomst denk ik ook nog wel een beetje blijven doen, al begint alles ook wel aardig een vast plekje te krijgen. Maar af en toe even kijken hoe iets op een ander plekje staat, blijft gewoon leuk ;-).

Ik ben ook heel blij met het kamertje van Kaleb. Ik had in ons appartement maar èèn la en èèn plank voor zijn spulletjes en nu een hele kast en commode. Echt luxe! Zijn kamertje is ook superleuk geworden en ik ben vooral helemaal blij met het trapje op zijn kamer. Ik heb erg veel om dankbaar voor te zijn!


Gelukkig heb ik niet echt last van heimwee, maar soms moet ik nog wel een beetje terug denken aan ons oude appartement. We hebben er twee jaar met veel plezier gewoond en ik laat er mooie herinneringen achter. Grote herinneringen zoals de eerste twee jaar van ons huwelijk en de geboorte van ons zoontje. Maar ook kleine herinneringen zoals de vele oude mensen die er woonden die dol waren op ons jongetje en de gesprekjes die ik had met de straatkrantverkoper bij de Albert Heijn als ik boodschappen ging doen...

De laatste paar weken ben ik me er weer meer bewust van geworden dat dingen in mijn leven veranderen, dagen komen en gaan en ik weet niet wat de toekomst in dit nieuwe huis zal brengen. Wat mij de laatste paar weken daarom erg bemoedigd heeft is de gedachte dat de Heere altijd Dezelfde blijft en dat Hij er elke dag bij is. Hij is de stabiele, onwankelbare factor in mijn bestaan en mijn Houvast. Mijn plekje hier op deze aarde is dan wel veranderd, maar het plekje wat ik bij Hem mag hebben is nog precies hetzelfde! En het feit dat Hij mijn leven leidt en ons als gezinnetje hier in deze woning heeft geplaatst, geeft me vreugde. Hij doet alle dingen met wijsheid en een bedoeling en zal ook hier op ons nieuwe plekje voor ons zorgen!

Elke dag is de Heere Zelf dicht bij mij
Met een speciale genade voor elk uur
Hij bemoedigt mij en draagt mijn zorgen
Hij, wiens Naam is Raadsman en Machtige
 
De bescherming van Zijn kinderen
Is een verantwoordelijkheid die Hij Zelf op Zich heeft genomen
En dit is de belofte die Hij me geeft:
'Elke dag zul je precies de kracht ontvangen die je nodig hebt'
 
(Bovenstaande woorden zijn een couplet uit de Engelse Hymn die hieronder wordt gezongen: 'Day bij Day'. De woorden zijn vrij vertaald in het Nederlands)

 

4 opmerkingen:

 1. Heel mooi Annemarie! Wat grappig, dat muziekdoosje hangt op de kamer van Lise precies op hetzelfde plekje aan het kapstokje boven haar commode :-). Het trapje is ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie een beetje 'gesetteld' zijn! Geniet van de nieuwe plek.

  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die leuk ingerichte plekjes zullen je inspireren voor de rest! Veel zegen in je nieuwe huis toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!