dinsdag 27 september 2016

Bloemkool of broccoli uit de oven

Ik houd niet zo van sausjes over mijn groente, daarom doe ik tegenwoordig bloemkool of broccoli in de oven met wat kaas eroverheen. Dat smaakt minstens net zo lekker als een sausje, het is goedkoper en het is snel klaargemaakt:

Benodigdheden:
bloemkool of broccoli
beetje boter
plakjes kaas
paneermeel

Bereiding:
Was en snijd de bloemkool of broccoli en kook hem ongeveer 10 minuten voor.
Vet intussen een ovenschaal in met boter en snijd een aantal plakjes kaas.
Doe de bloemkool of broccoliroosjes voor de helft in de ovenschaal en doe er daarna een aantal plakjes kaas overheen. Doe dan de andere helft erin en doe daar weer plakjes kaas overheen.
Strooi bovenop nog wat paneermeel. 
Plaats de ovenschaal een half uur in de oven op 170 graden.


Wij eten het meestal met gekookte aardappels, een hamburger of gehaktbal en lekker veel uienringen.



3 opmerkingen:

  1. Bloemkool met kaas eten wij al jaren. Ik kook zelf de bloemkool gewoon in de pan gaar, giet het af en doe er dan plakjes kaas of geraspte kaas overheen.
    Dat smelt door de temperatuur van de bloemkool nog prima, terwijl jij de pan op tafel zet en bidt. Sneller en minder vaat met hetzelfde resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt inderdaad wel heel makkelijk! Bedankt voor de tip, ik ga het eens proberen!

      Verwijderen
  2. Nog nooit van gehoord kaas met bloemkool. Ik ga het eens proberen misschien dat ik het dan wel lekker vind ;) dank voor de tip

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!