vrijdag 9 september 2016

Prachtig boek: 100 bemoedigingen voor moeders

Van mijn lieve man heb ik dit boek gekregen als cadeautje voor mijn verjaardag en het is zo mooi! Elke keer als ik ergens een gaatje van 10 minuutjes heb, heb ik zin om het even te pakken. Het zijn heel korte hoofdstukjes, dus je kunt makkelijk tussendoor wat lezen. Alleen van de voorkant wordt ik al blij:


Het boek is geschreven door Marieke den Butter en Wilma Samyn, zelf ook allebei moeder. Daarom zijn de onderwerpen die in het boek aan de orde komen ook zo heerlijk herkenbaar. Fijn om te lezen dat ook bij andere moeders, net als bij mij, alles lang niet perfect gaat en dat we vaak dezelfde worstelingen hebben: het gevoel dat je alles niet in orde hebt, het gevoel dat je nog zo ontzettend veel moet doen en nooit klaar komt, vermoeidheid, ongeduld, enz. Maar ook mooi om dan weer steeds aan de hand van de Bijbel te worden aangespoord en bemoedigd om toch het goede te doen!

Het boek gaat over allerlei onderwerpen waar we dagelijks mee te maken hebben. Hier een aantal hoofdstuktitels: 

toewijding - verstandig zijn - je man leren liefhebben - je kinderen leren liefhebben - multitasken - huishouden - elke dag goed zijn - onderdanig zijn in praktijk - de kracht van Sara - geboren moeder - een blij gezicht - je gedachten gevangen nemen - zegening van de baarmoeder - een 'ongelukje' - nachtelijk moederen - trots - zorgeloze rust - kracht voor de vermoeide moeder - elke dag een nieuw begin - het huisvrouwenlied - een blijde moeder - tafelmanieren - gastvrijheid - verdrukten bijstaan - je ziel tot rust en stilte brengen - moederhart - jouw bediening - de tactiek van het aanhoudend gebed - kwetsbaar - zing, zing, zingen maakt blij - God tot je bron maken - moeders, sta op!

Klinkt dat niet erg mooi en interessant allemaal? Ik heb nog maar 10 hoofdstukken gelezen van de 100 (en al een beetje vooruit gebladerd en hier en daar een hoofdstukje gelezen...;-)) maar ik heb nu al zin om de rest ook te lezen. Ik kan zeker aanraden om het boek te kopen of het bijvoorbeeld voor je verjaardag te vragen. Het is ook mooi om het als cadeautje aan een goede vriendin te geven.


Tot slot: wat ook leuk is, is dat er achterin het boek nog een bruin envelopje zit. Daarin zitten 5 kaarten met mooie uitspraken die je kunt versturen. Als je op deze link klikt kun je het boek bestellen en kun je ook een inkijkexemplaar openen. Via deze link kun je een interview lezen van het RD met de twee schrijfsters.

Dit zijn de schrijfsters van het boek

11 opmerkingen:

 1. Mooi zeg! Ik ga er binnenkort ook over bloggen, want ik krijg er een om een recensie te schrijven. Ik kijk er nu al naar uit om hem te lezen :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Lisanne,
   Heb jij even geluk gehad dat je over dit boek een recensie mag schrijven ;-). Je zult er vast wel van genieten denk ik!
   Groetjes Annemarie

   Verwijderen
 2. Ben benieuwd! Leuk geschreven deze blog en dat fotootje erbij :-) Vraagje van mij: is het voor jonge moeders of ook voor oudere moeders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jedidja,
   Het boek is wel iets meer gericht op de leefwereld van jonge moeders, maar heel veel onderwerpen spelen ook nog net zo goed bij oudere moeders. Zoals: God tot je bron maken, je man leren liefhebben, gastvrijheid enz.
   Hartelijke groet,
   Annemarie

   Verwijderen
 3. Hoi Annemarie!
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Het lijkt me inderdaad een mooi boek! Ik ben zelf geen moeder, maar het is een leuk cadeau-idee. Wel heel herkenbaar, elke vrije tien minuten even een nieuw boek erbij pakken. Ik heb laatste het boek: Wijsheid voor de vrouw van Lydia Brownback gekocht. Ook heel mooi en daar gaan nu bij mij al die 10 minuutjes aan op!
  Groetjes van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Marjet,
   Dat boek van jou klinkt ook mooi, in ieder geval de titel ;-). Heerlijk om af en toe tussen alle bedrijven door even te lezen hè!
   Groetjes Annemarie

   Verwijderen
  2. Het boek gaat over Spreuken en over wijsheid die alleen maar te vinden is bij Jezus, want hij is Wijsheid. Echt een aanrader! Wat ben je al weer actief met bloggen zo vlak na de geboorte van jullie dochter, leuk!

   Verwijderen
  3. Klopt ;-). Rondom de geboorte van ons dochtertje heb ik bewust even een tijdje niet (veel) geblogd, dus nu heb ik er weer extra veel zin in!

   Verwijderen
 4. Ik ben adoptiemoeder, is het daar ook geschikt voor, omdat er bv staat "zegening van de baarmoeder" dat vind ik dan een beetje moeilijk.
  Dat er meerdere vormen van "moeder zijn" zijn wordt nog weleens vergeten helaas..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik begrijp dat dat moeilijk is! Er zijn inderdaad een aantal hoofdstukken die echt specifiek gaan over zwangerschap, borstvoeding, je pasgeboren baby enz.
   Maar verder gaan de meeste hoofdstukken gewoon over de dingen die je meemaakt als moeder in het leven van alledag. Ik denk dat je jezelf daarin, ook als adoptiemoeder, zeker wel zult herkennen.
   Hartelijke groet, Annemarie

   Verwijderen
 5. Wat leuk hier ook een recensie tegen te komen van dit prachtige boek. Ik heb vandaag een stukje online gezet over dit boek en heb ook nog even gelinkt naar jouw blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!