woensdag 27 maart 2019

Gezinsmoment: Gods belofte aan Abram

We zijn al een aantal weken bezig met gezinsmomenten rond het leven van Abram. Dit keer was Genesis 15 aan de beurt: Gods belofte aan Abram dat hij een zoon zou krijgen.

Als belangrijke waarheid wilden we meegeven dat Abram de Heere geloofde, ook al zag hij nog niet wat hij zou krijgen en was de belofte nog niet in vervulling gegaan. Zo is het belangrijk dat wij ook altijd de Heere geloven, ook al kunnen we iets (nog) niet altijd zien. De Heere is te vertrouwen!

Als inleiding deden we een spelletje met een blinddoek. Eén van ons kreeg een blinddoek voor. Vervolgens legde iemand anders een bepaalde kleur potlood op tafel en noemde de kleur. Daarna vroegen we aan degene die geblinddoekt was: geloof je dat het potlood die kleur heeft? Daarna mocht diegene die geblinddoekt was de blinddoek afdoen en bleek dat het potlood inderdaad de kleur had die gezegd was. Zo oefenden we in het 'niet zien, maar wel geloven.'


Mijn man vertelden hierna het verhaal uit Genesis 15 aan de hand van deze platen. We legden vooral de nadruk op het eerste gedeelte Abram geloofde de Heere, ook al was de belofte nog niet in vervulling gegaan en ook al was het menselijkerwijs gesproken haast onmogelijk dat hij nog een zoon zou krijgen. Abram vertrouwde de Heere en dat vraagt de Heere ook van ons! De Heere is ook te vertrouwen, wat Hij belooft dat doet Hij en Hij liegt nooit. Het laatste stuk van Genesis 15 ging over de verbondssluiting, best moeilijk voor jonge kinderen. We hebben dit wel verteld, maar verder heel eenvoudig gehouden. We hebben vooral uitgelegd dat de Heere hiermee liet zien aan Abram dat Hij Zich aan Zijn belofte zou houden.


Als verwerking maakten we een mooie sterrenlucht en kleurden Abram die de sterren aan het tellen was. Voor de sterrenlucht mochten de kinderen sterrenstickers opplakken en ook een echte goudstift gebruiken. Het was een fijn moment met elkaar en een bemoediging voor ons allemaal om uit dit gedeelte opnieuw te horen dat de Heere doet was Hij belooft, ook al lijkt het soms onmogelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!