maandag 29 juni 2015

Mexicaanse ovenschotel

Een keer in de zoveel tijd begint het een beetje te kriebelen en moet ik echt weer even een nieuw recept uitproberen ;-). Een tijdje geleden heb ik deze Mexicaanse ovenschotel gemaakt. Ik had hem al een keertje bij mijn schoonmoeder gegeten en toen vond ik hem erg lekker. En ook bij mij was hij gelukkig goed gelukt, ik ga hem zeker vaker maken! Er moeten wel veel verschillende poeders door, mocht je ze niet allemaal hebben en er een minder doen dan zal je dat vast niet erg proeven denk ik. Zelf heb ik wel alle kruiden erdoor heen gedaan, de meeste had ik al en ik vind het ook handig om ze te hebben omdat je ze toch ook vaak weer voor andere recepten gebruikt.
Het onderstaande recept is voor 4 personen.
 
Benodigdheden:
200 gram rijst
300 gram kipfilet, kipkruiden, ketjap
2 rode paprika's (andere kleur kan ook, maar ik vind rood wel het lekkerst)
2 uien
1 prei
1 blikje maïs
125 gram crème fraiche 
150 gram geraspte kaas
1 zak tortillachips (de originele tortilla chips van de Albert Heijn zijn zonder e-nummers)
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 deciliter water
 
Bereiding:
Kook de rijst volgens voorschrift.
Doe de kipfilet in kleine stukjes, doe er kipkruiden en ketjap overheen en bak ze in wat olijfolie.
Roerbak de gesneden uien, paprika's en prei een paar minuten mee.
Meng 1 deciliter water met alle poeders, voeg het toe in de pan en laat het water weer verdampen.
Voeg de maïs, crème fraiche en de helft van de kaas toe. Doe er eventueel nog zout en peper bij. (Heb ik niet gedaan, ik vond het zo al kruidig genoeg met al die poeders)
Schep alles in een ingevette ovenschaal en strooi daar de tortillachips op.
Doe daar de rest van de kaas overheen.
Doe de ovenschaal 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
 
 

13 opmerkingen:

  1. Wat leuk, ik heb juist vorige week ook een mexicaanse schotel gemaakt maar dan met gehakt en tacosaus (nadeel is dus idd dat daar E in zit). Ik wilde hem deze week met kip proberen en zie dat ik nagenoeg alles in huis heb voor dit recept. Top!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Komt dat even goed uit! Volgens mij heb ik die met tacosaus ook wel eens gemaakt, die smaakt wel heel anders als deze. Ik vond hem toen erg lekker, maar ja: die E nummers zijn toch wel een beetje jammer...

      Verwijderen
    2. Hij was heerlijk (A vond het ook)! Ik heb er zelf nog wat Tex Mex kruiden (van Silvo) doorheen gedaan. Volgende keer doe ik denk ik wel iets minder water. Een blijvertje!

      Verwijderen
  2. ik maak dit recept ook regelmatig, maar ook nog met zakjes en potjes.. terwijl ik inmiddels echt wel wat kruiden in huis heb :) deze ga ik onthouden en ook een keer zo maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. groetjes Tineke :)

      Verwijderen
    2. Ha Tineke, groot gelijk dat je het een keer zonder zakjes en potjes gaat uit proberen. Ik doe het langzamerhand steeds meer. Zeker in het begin doe je er wel wat langer over, maar als het goed is krijg je er steeds meer handigheid in en het is gewoon ook erg leuk!

      Verwijderen
  3. Klinkt lekker zeg..ga ik ook eens proberen ;-)
    Lees al even met je mee..je schrijft bijzondere stukjes ;-)
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je het gaat proberen! Bij ons valt het in ieder geval erg in de smaak ;-). Jij ook een fijn weekend!

      Verwijderen
  4. Hoi Annemarie,

    Nou zeg, ik zocht eigenlijk alleen naar een verantwoord recept voor Mexicaanse ovenschotel (had mijn man zin in :-) ), maar ik vind veel meer! Prachtig hoe je je roeping verwoordt en gestalte geeft als vrouw en moeder! Dit is in deze tijd niet Hip, maar zo Mooi!

    Willemien van Gent

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Willemien,
      Dankjewel voor je positieve reactie. Ik wordt er blij van ;-)!
      Groetjes Annemarie

      Verwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!