Afgelopen weekend heb ik zo'n leuk mini-appelkruimeltaartje gebakken in een kleine taartvorm. We gingen dit weekend bij anderen op visite, dus was het niet zo handig om een grote appeltaart te bakken. Maar iets lekkers voor het weekend is toch wel erg leuk en dat hoort er eigenlijk gewoon een beetje bij. Dit keer had ik heel veel zin om appeltaart te maken, maar ik vond het niet zo handig om na het weekend nog heel veel over te hebben. Daarom dit mini-appelkruimeltaartje. Ik heb nu nog een klein stukje over en dat is voor vanavond, want dan krijg ik gezellig visite. Precies genoeg voor ons!
De hoeveelheden zijn misschien een beetje vreemd, maar dat komt omdat ik gedeeltelijk het recept van een grote appeltaart gedeeld heb door drie. Dus dan begrijp je dat ;-).
Benodigdheden:
130 gram zelfrijzend bakmeel
70 gram boter
70 gram suiker
een derde ei (beetje jammer van de rest van het ei, maar dat heb je dus met zo'n mini-taartje. Misschien kun je het nog ergens anders voor gebruiken?)
2 appels
25 gram rozijnen
suiker en kaneel
beetje zelfrijzend bakmeel
Bereiding:
Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en strooi en suiker en kaneel over.
Was de rozijnen en wel ze een poosje in water.
Doe het ei in een kom en kluts het goed.
Meng bakmeel, boter en suiker en voeg daarna een derde van het geklutste ei toe.
Kneed het tot het een soepele bal wordt.
Vet de springvorm in met boter.
Bekleed de zijkant en bodem van de springvorm met ongeveer drie vierde van het deeg.
Meng de rozijnen door de appels en doe ze in de vorm op het deeg.
Doe nog een beetje zelfrijzend bakmeel door de rest van het deeg en meng het met de mixer tot het kruimels worden. Doe dat op de appels.
Zet het taartje in de oven en bak het ongeveer 45 minuten op 160 graden hete lucht.
Leuk zo'n klein taartje. Bakken kan heel ontspannend werken.
BeantwoordenVerwijderenInderdaad: even helemaal niets doen met je hoofd, maar lekker met je handen bezig zijn!
Verwijderen