vrijdag 5 februari 2016

Goede communicatieopdracht voor in je huwelijk

Mijn man geeft eens in de zoveel tijd een zaterdag leiding op een Bijbelschool en ik ga dan die dag ook mee. De lessen die we krijgen zijn mooi en leerzaam. Dit keer kregen we les van iemand van het Centrum van Pastorale Counseling (CPC). In de les werd uitgelegd hoe je iemand kunt helpen met behulp van de Bijbel en hierbij kwamen onder andere ook huwelijksproblemen aan de orde.

De docent gaf toen een voorbeeld van een goede opdracht om eens samen als man en vrouw te doen. Hij zei erbij dat de opdracht ook heel goed is om te doen als je niet direct hele grote huwelijksproblemen of huwelijkscounseling nodig hebt ;-). 

Mijn man en ik hebben het al samen gedaan. We deden alleen een beetje lang over de bespreking, dus daar zijn we nog niet mee klaar en gaan we een volgend avondje dat we samen zijn gewoon weer rustig mee verder ;-). Wie weet is het als je getrouwd bent of als je gaat trouwen, ook wat voor jou. Het is de bedoeling dat je allebei twee lijstjes maakt:

- Een lijstje met 10 dingen waarmee jij denkt dat je de ander je liefde betoont
- Een lijstje met 10 dingen waarmee de ander jou zijn/haar liefde kan betonen

Wanneer je de lijstjes naast elkaar legt zou het perfecte stel twee keer dezelfde lijstjes moeten hebben, maar de praktijk leert dat de lijstjes eigenlijk altijd wel (wat) verschillen. In ieder geval kom je de door de lijstjes wel weer het een en ander te weten over elkaar en heb je al snel een goed en diepgaand gesprek over wat voor de ander echt belangrijk is!

 

4 opmerkingen:

 1. Mooi! Vandaag juist cursusdag gehad bij het cpc ;). Volg nu het eerste jaar. Super interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi dat je die cursus doet! Ik heb een aantal jaren geleden het eerste jaar gedaan, ik vond het inderdaad ook geweldig!

   Verwijderen
 2. prachtig blogje ik zag u via andere blogster,ik kijk naar om meer te lezen...blessings

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!