maandag 13 juni 2016

Heerlijke appeltaart met havermoutbodem


Dit recept is niet echt gezond, maar wel heel lekker! Van het weekend heb ik deze taart weer gemaakt, want af en toe mag zoiets best. Zeker in het weekend, vinden wij ;-). Het lijkt een beetje op appeltaart, maar toch ook weer helemaal niet, omdat de bodem heel anders is.
Het is leuk om te maken, iedereen vind het altijd heerlijk en je bent snel klaar.

Benodigdheden:
Voor de bodem:
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram bruine suiker
250 gram boter 
100 gram havermout
Daar boven op:
5/6 appels
100 gram rozijnen
Ongeveer halve eetlepel kaneel (of naar smaak)
Ongeveer 2 eetlepels suiker (of naar smaak)

Bereiding:
Kneed het zelfrijzend bakmeel, de bruine suiker, de boter en de havermout. Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel dit over de taartbodem. 
Snijd de appels in kleine stukjes en laat de rozijnen wellen in warm water. Meng dan appelstukjes, rozijnen, kaneel en suiker door elkaar en verdeel dit over de bodem.

Ik doe de taart daarna 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden en dan is hij precies goed. Nu is onze oven wel heel erg zwak. We schaffen waarschijnlijk over een tijdje een nieuwe en grotere aan en daar verheug ik me al op, want sommige dingen zijn nu lastig te maken of mislukken soms. Houd dus even in de gaten of de taart er misschien bij jou thuis niet korter in moet, dat zou goed kunnen! 

7 opmerkingen:

 1. Klinkt lekker ik kom wel een keer proeven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja deze maak ik ook wel eens, alleen gebruik ik de helft minder suiker (rond de 110/125 gram en dan ook een beetje over de appels), wordt de taart een klein beetje gezonder van ;)
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik al een tijdje niet meer bij je heb gelezen, omdat ik via Google plus geen berichtje meer krijg van een nieuwe blog. Misschien plaats je ze niet meer via Google plus? Ik kijk er ook niet altijd op dus dat zou ook kunnen.
  Maar nu ga ik dus weer regelmatig een kijkje nemen.
  (Al zal het straks waarschijnlijk even wat rustiger zijn hier)
  Veel zegen toegewenst bij de laatste loodjes!
  Liefs Amanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Amanda, dankjewel!
   Het klopt dat mijn berichten niet meer op Google plus komen, ik krijg steeds een foutmelding als ik ze probeer te plaatsen. Ik weet niet goed hoe ik het op moet lossen, misschien eens even aan mijn man vragen :-).
   Ik blijf ook gezellig op jouw blog kijken, dat is erg handig van dat zijbalkje: ik kan precies zien wanneer je een nieuwe blog hebt geplaatst!
   Hele fijne vakantie, geniet ervan!
   Liefs Annemarie

   Verwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!