vrijdag 28 april 2017

Een filmpje voor moeders van Gloria Furman


Gloria  Furman is predikantsvrouw, moeder van twee jongens en twee meisjes, bevallingscoach en blogger. Ook schreef ze een aantal boeken waarvan 'Glimpses of grace' in het Nederlands is vertaald.

In onderstaand filmpje wil Gloria moeders bemoedigen. Het filmpje hoort bij het boek wat ze schreef met als titel: 'Treasuring Christ when your hands are full'. Nederlands vertaald: 'Koester Christus wanneer je handen vol zijn.' Gloria wil ons aanmoedigen om ons steeds te richten op de Heere Jezus, juist ook wanneer we ons overweldigd voelen door alles wat op ons af komt.
 
In het filmpje heeft Gloria zich in de badkamer teruggetrokken om even rustig achter haar laptop te kunnen zitten. Ze heeft een reactie op èèn van haar blogs gekregen waarin een moeder zich afvraagt hoe Gloria het toch voor elkaar krijgt om zoveel dingen tegelijk te doen: het moederschap, schrijven en ze heeft ook nog eens heel leerzame inzichten...In haar ogen moet Gloria meer uren in een dag hebben dan zij of bezitten over super krachten!
 
Het antwoord van Gloria kun je horen in het filmpje. Voor diegenen die niet zo goed Amerikaans kunnen verstaan heb ik haar antwoord vertaald met wat hulp van twee lieve vriendinnen die heel goed in Engels/Amerikaans zijn ;-):
 
'Je bent te aardig. Ik ben zeker geen supermoeder!
De realiteit is: mijn enige kracht komt uit het Evangelie.
Soms denken we dat we ons meer terug moeten trekken om meer kracht te vinden om ons door de moeilijke situaties heen te slaan.
Maar de realiteit is dat we ons in die momenten moeten vastklampen aan Jezus, want dát zijn de momenten waarop we Hem het meest nodig hebben.
Jezus deed voor ons wat we nooit voor onszelf hadden kunnen doen.
Hij is ons anker en Hij heeft ons verankerd in Zijn liefde.
Dus niets, niets, niets, kan ons ooit scheiden van de liefde van God, in Christus Jezus onze Heere.
Waarom zeg ik dit?
Omdat ik weet hoe makkelijk het is om overweldigd te raken door alles rondom ons.
Niemand is een supermoeder.
We moeten her-focussen en onze aandacht buiten onszelf richten.
In Christus zijn onze handen vol van zegeningen die we nauwelijks kunnen begrijpen.'
 

Wat ik vooral treffend vond in het filmpje is dat het er in de eerste plaats niet om gaat om je terug te trekken en nog meer je best te doen met bijvoorbeeld Bijbellezen en gebed om zo krachten te verzamelen voor de dag. Natuurlijk zijn regelmatig Bijbellezen en gebed wel belangrijk, maar de kracht komt niet uit onszelf of bij onze prestaties vandaan. De oplossing voor onze krachtsvernieuwing is veel eenvoudiger en directer en ligt in een Persoon. Je mag je op elk moment van de dag eenvoudigweg vastklemmen aan de Heere Jezus, zijn in Hem en blijven in Hem. Hij is Zelf onze kracht.

Als laatste nog een mooie quote die laat zien hoe onze 'volle en bezige handen' iedere dag een grote zegen kunnen zijn:

'Ja, moeder, je handen zijn letterlijk vol.
En je handen zijn vol om over te vloeien van genade
door die Ene Die Zijn handen uitstrekte voor jou aan het kruis.'
 
 

Gloria met haar man en vier kinderen
 

7 opmerkingen:

 1. Erg mooi en bemoedigend filmpje, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg bedankt, Annemarie!!!
  Groetjes van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi zeg, heb jij het boek dat vertaald is van haar ook gelezen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Amanda,
   Ik ben het op dit moment aan het lezen. Ik ben nog maar bij hoofdstuk 3 en kan er dus nog niet alles over zeggen. In het begin moest ik eerlijkgezegd een beetje 'wennen' aan de schrijfstijl en mijn hoofd er goed bijhouden. Dit boek heeft namelijk best wel een theologische insteek, maar het is zeker de moeite waard om te lezen want wanneer je bepaalde theologie (vooral m.b.t. tot het Evangelie) helder hebt, kan dit zoveel helpen in het omgaan met de dingen van alledag!
   Liefs Annemarie

   Verwijderen
  2. Ha Amanda,
   Ik weet niet of je dit nog leest, maar ik ben nu een stuk verder in het boek en helemaal 'ingelezen.' En ik vind het inmiddels prachtig!

   Verwijderen
 4. mooi dat het vertaald is, op een Amerikaanse blog leerde ik over dit boek. In het Nederlands leest het toch net wat fijner ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!