dinsdag 13 juni 2017

De veertien beroepen van een moeder

1) Verpleegkundige (en soms nachtzuster)
Pleisters plakken, wondjes schoonmaken, bloedneuzen stoppen, oordruppels of neusdruppels toedienen, temperaturen en vitamine D druppels geven doe je als moeder regelmatig. En als je kinderen je 's nachts roepen omdat ze je nodig hebben of niet lekker zijn dan ben je soms ook wel eens een nachtzuster. 

2) Kapster
Elke morgen probeer je de haren van je kinderen een beetje netjes te krijgen en ben je in de weer met borstel, kam, gel of babyhaarlotion van Zwitsal (Mmm...dat ruikt ZO lekker!) Sommige moeders knippen ook zelf de haren van hun kinderen of maken bij hun dochter af en toe ingewikkelde kapsels of vlechten het mooi in.

3) Schoonmaakster
Poetsen, dweilen, zuigen...dat hoort er ook allemaal bij!


Gelukkig heb ik goede hulp bij het schoonmaken!
4) Kokkin
Elke dag maak je 's avonds het eten klaar voor je man en je kinderen. Misschien probeer je ook nog wel verschillende recepten uit en je probeert er op te letten dat jullie gezond eten, zonder E nummers bijvoorbeeld. En er zijn ook moeders die het leuk vinden om (af en toe) iets te bakken. Moeders zijn dus echte koks!

Op vrijdag lekker buiten met een bakseltje voor het weekend
5) Kledingstyliste
Als moeder zoek je mooie en passende kleding uit voor je kinderen. Met een beetje handigheid kun je voor niet al te veel geld vaak hele leuke kleren kopen en combineren. Er zijn ook moeders die zelf kleding naaien voor hun gezin, heel knap! Als kinderen ouder worden gaan ze vaak zelf hun kleding uitkiezen, dus geniet er nog maar even van dat je ze nu nog naar je eigen smaak kunt aankleden ;-).

6) Auteur
Ook al ben je geen boek aan het schrijven, bijna alle moeders vertellen hun kinderen zelfverzonnen verhaaltjes. Vaak voor het slapen gaan of gewoon even tussendoor.

7) Fotograaf
Het is erg leuk om mooie foto's van je kinderen te maken en de meeste moeders doen dit vaak of regelmatig. En meestal maak je er ook nog wel een leuk album van.

8) Administratief medewerkster
De taken van een administratief medewerkster zijn onder andere: verzamelen en beheren van gegevens, aannemen van telefoons, brieven en rekeningen openmaken en verzenden, agenda bijhouden enz. Dit zijn taken waar je als moeder zeker ook dagelijks of wekelijks mee te maken hebt.

9) Zangeres of muzikante
Het kan zijn dat je niet zo goed kunt zingen maar je kinderen vinden het vast prachtig als je liedjes voor ze zingt. En ook als het niveau van je gitaarspel niet zo hoog is (ik spreek uit ervaring hihi) dan luisteren ze vol ontzag ;-). Ik zing vaak liederen over de Heere of psalmen voor mijn kinderen, ook gewoon als ik aan het werk ben (dat is dan gelijk ook bemoedigend voor mezelf ). Er zijn zoveel mooie liederen die je voor je kinderen kunt zingen. Zing maar veel, dat zorgt voor een opgewekt hart, het bemoedigd en geeft gezelligheid in huis!

10) Inkoopster
Voor een groot gedeelte ben je als moeder degene die de inkopen doet. Je houdt er zicht op welk eten en welke producten jullie nodig hebben en je zorgt dat ze op tijd ingekocht zijn.

11) Tolk
Als moeder snap je vaak precies waar je kinderen het over hebben en versta je ze prima. Maar als je visite hebt is het toch wel  fijn dat je sommige woorden die ze gebruiken even kunt vertalen. Het is bijvoorbeeld wel handig dat ze weten dat als je zoontje zegt dat hij graag wil 'pelen in het tandbakje' hij bedoelt dat hij graag wil 'spelen in het zandbakje' en dat als hij het heeft over 'witbof' hij bedoelt dat hij vanavond 'witlof' gaat eten.

12) Taxichauffeur
Veel moeders brengen en halen hun kinderen naar school. Vier keer per dag fietsen of rijden ze met de auto heen en weer als een soort taxi. Verder ga je met je kinderen naar de winkels of je brengt ze bijvoorbeeld naar de zwemles, naar een vriendje of een vriendinnetje.
 
In de buggy: een handige taxi voor kleine kinderen!
13) Interieurstyliste
Hoera...! Als moeder mag je ook je huis inrichten! Ik blijf het leuk vinden om mooie en liefst zo goedkoop mogelijke spullen bij elkaar te zoeken voor een bepaalde ruimte of kamer. Je man zal af en toe misschien ook wel het een en ander inbrengen, hoewel dat natuurlijk ook een beetje aan zijn karakter ligt ;-). In ieder geval heb jij als vrouw toch wel vaak de meeste inbreng en kun je je ideeën en creativiteit vast goed kwijt!

14) Lerares
Je hebt misschien geen PABO diploma maar toch ben je een lerares voor je kinderen. Je leert ze onbewust en bewust zoveel! Praktische dingen zoals veters strikken, zindelijk worden en zelfstandig eten. Maar ook dingen als omgaan met vriendjes en ruzies goedmaken. En het allermooiste en belangrijkste is dat je Bijbelteksten, Bijbelliederen en Bijbelverhalen aan kunt leren. Zo heb je elke dag weer opnieuw zoveel kansen om ze te laten zien Wie de Heere is en Wie Hij voor hen wil zijn!

5 opmerkingen:

  1. Ja, je hebt echt een bijzondere en veelzijdige taak als moeder. Mooi wat je noemt bij zangeres/muzikant: het zingen van psalmen en geestelijke liederen voor je kind. Ik weet zeker dat juíst dat dingen zijn die ze niet vergeten!
    Wat een mooie foto's van jullie kinderen. Wat worden ze al groot! Ze lijken op elkaar zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Ariëtte,
      Ik hoop inderdaad dat ze het niet vergeten! Ja, de kinderen lijken best veel op elkaar, hoewel ik als moeder ook wel weer heel duidelijk verschillen zie!
      Groetjes Annemarie

      Verwijderen
  2. Wat een prachtige foto's van jullie kinderen zeg. Jullie jongste is ook al zo groot! En dan tussen al die drukte door van het moeder zijn blog je ook nog eens, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Amanda,
      Dankjewel voor je leuke reacties!! Ja, bloggen is voor mij echt ontspanning tussen al het werk door, dus is het eigenlijk wel noodzakelijk dat ik dat regelmatig doe ;-).
      Groetjes Annemarie

      Verwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!