donderdag 28 december 2017

Terugblik op advent en nieuwjaarswens

 

Lieve bloglezers,

In november maakten we een aantal foto's als gezin, waaronder bovenstaande gezinsfoto waar ik erg blij mee ben en die ik hier gelijk ook even deel zodat jullie onder andere kunnen zien hoe groot de kinderen wel niet worden ;-).

De kersdagen zijn alweer voorbij en dankbaar kijk ik terug op de kersdagen en de voorbereidingstijd naar Advent toe.

Samen met mijn zoontje maakte ik de Jesse-tree. Elke dag vertelde ik een verhaal waarin er al iets van de Heere Jezus door schitterde tot we uiteindelijk uitkwamen bij de vertellingen rondom de geboorte van de Heere Jezus. We eindigden met een laatste vertelling uit openbaring wat ging over de Heere Jezus die nog een keer terug zal komen. We hingen iedere dag een symbool op zodat de boom steeds voller werd. Toen alle verhalen verteld waren en de symbolen waren opgehangen vonden we dat allebei jammer, dus we laten onze mooie boom in ieder geval nog wel even staan als herinnering.  


Op de zondagen hielden we als gezin een gezinsmoment rondom het verhaal van de Jesse Tree wat die dag aan de beurt was. Afgelopen zondag maakten we tijdens dit moment kaarten met behulp van sjablonen en stempels met daarop de tekst: 'Immanuël, God met ons.' 


Op Tweede Kerstdag hebben we een boswandeling gemaakt. Het was koud, maar wel gezond fris weer. Onze oudste liep zelf, dus we konden niet al te ver, maar toch was het heerlijk!

Verder bekeken mijn man en ik afgelopen zaterdag het kerstconcert van Sela wat life werd uitgezonden. Ik werd erg geraakt door zangeres Kinga Bán die voor de laatste keer meezong met Sela vanwege haar ziekte. (Wil je hier meer over weten klik dan hier voor het bericht wat ik eerder over haar schreef.) Ze getuigde op een bijzondere manier van de Heere terwijl ze daar stond met een kruk in haar hand en een hoofdbedekking vanwege de chemokuren. Wanneer je haar getuigenis ook graag wilt zien dan kun je het concert volledig nakijken op onderstaand filmpje. Ik ben me er van bewust dat sommigen van jullie niet gewend zijn aan de show en lichten die te zien zijn.  Maar ik denk dat het goed is om daar doorheen te prikken zodat je de diepe boodschap van wat er hier wordt gezegd en gezongen niet mist:
 

Soms kun je er een beetje weemoedig van worden als Advent en Oudjaar weer voorbij zijn en je merkt dat de tijd zo snel gaat en tussen je vingers door lijkt te glippen. Toch word ik erg verblijd door de gedachte dat de boodschap van Advent eeuwig is en nooit voor bij gaat: de Heere Jezus die Zijn schitterende en volmaakte woonplaats verliet om naar deze onvolmaakte aarde te komen vol ellende en pijn voor ons. Wat een wonder dat de Heere Jezus ook voor mij Zijn glorie heeft afgelegd zodat ik nu iedere dag hoop mag hebben door Hem en iedere dag mag leven uit Zijn genade:  
Onze hoop ligt in een kribbe,
deelt ons menselijk bestaan.
Wij knielen en aanbidden,
God met ons is Zijn naam!
 
Die Hoop mogen wij ook het komende jaar met ons meedragen en op Die Hoop mogen we ons hart iedere dag richten. Dus 'laten wij ook in 2018 met volharding de wedloop blijven lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God.' (Hebreeën 12: 1,2) 
 
Heel hartelijk bedankt dat jullie ook dit jaar weer hebben meegelezen. Het voelt na bijna drie jaar bloggen steeds meer alsof ik jullie als lezers persoonlijk ken, heel leuk ;-). Ook het komende jaar heb ik veel zin om bij gezondheid regelmatig te bloggen. Mijn hoofd zit in ieder geval al weer helemaal vol met allerlei ideeën!
 
Liefs, Annemarie

3 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je mooie blogs! Ik volg je graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto, Annememarie!
  Ik heb dit jaar weer met veel plezier je blogs gelezen. Je berichten zijn vaak herkenbaar, lekker praktisch of leerzaam.
  Dank je wel!
  Ik wens jou met je man en kinderen een gezegend 2018 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Annemarie! Wat een mooie foto! Je voelt inderdaad als een goede bekende, komt natuurlijk ook door de heel persoonlijke en meest waardevolle dingen in het leven met de Heere die je samen deelt. Heel hartelijk dank daarvoor, ik hoop in 2018 nog veel van je te lezen en te leren. Ik ben erg dankbaar voor je aanmoedigingen! Ik ga straks naar Kinga luisteren... Ik wens je samen met man, Kaleb en Elisabeth een goede jaarwisseling en een gezegend 2018! Hartelijke groeten van Marjet!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!