maandag 18 december 2017

Appel - speculaas - amandelcake


Als je van bakken en koken houdt dan is Laura's Bakery een leuke site om af en toe eens op rond te kijken. Pas maakte ik haar recept voor appel - speculaas - amandelcake: een fijn recept voor deze wintermaanden. De kruidnoten die je ervoor nodig hebt zijn deze weken overal in de aanbieding dus dat komt ook nog eens goed uit. Hieronder mocht ik met haar toestemming het recept (met hier en daar een kleine aanpassing) plaatsen:

Benodigdheden:
100 gram boter
200 gram suiker
2 eieren
3 theelepels speculaaskruiden
180 gram bloem
60 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
1 appel
60 gram kruidnoten (fijngemalen)

Om bovenop de cake te strooien:
handje geschaafde amandelen
handje kruidnoten

Bereiding:
Laat de 100 gram boter in een pannetje smelten en spatel dan de vloeibare boter en suiker goed doorelkaar. Voeg daarna de eieren toe en roer door elkaar tot ze goed zijn opgenomen.
Nu kun je de speculaaskruiden, bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout allemaal tegelijk toevoegen en goed doorroeren.  
Schil nu de appel en snijd hem in blokjes. Verkruimel daarna de kruidnoten. Ik heb ze met de staafmixer fijngemalen, dan ben je zo klaar. Voeg de appel en kruidnotenkruimels toe aan het beslag  en roer opnieuw goed door. Doe het beslag daarna in een met bakpapier beklede bakvorm. Ik heb een ronde taartvorm van 24 cm gebruikt, officiëel kun je het beste een bakvorm van 20 cm gebruiken.
Strooi nu een handje geschaafde amandelen en kruidnoten over de cake en bak de cake in ongeveer 45 minuten op 160 graden gaar.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!