donderdag 15 maart 2018

Tuinkers zaaien met kinderen (Johannes 12: 24)


Johannes 12: 24: 'Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als de tarwekorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen, maar als hij sterft, draagt hij veel vrucht.'

Bovenstaande bekertjes met tuinkers staan op het moment bij ons in de vensterbank in de keuken. Iedere dag geven we de tuinkers een heel klein beetje water, zodat de watten vochtig blijven. Vol enthousiasme gaat onze oudste iedere keer in het bekertje kijken en elke dag is er wel weer iets veranderd! Je kunt ontzettend goed zien hoe het tuinkerszaadje zich ontwikkelt en die ontwikkeling gaat heel snel (binnen een paar dagen).

Met tuinkers kun je daarom in deze lijdenstijd heel goed uitleggen wat de tekst uit Johannes 12: 24 betekent.

In het begin heb je alleen maar de bruine korreltjes (tuinkerszaad). Al de volgende dag zie je dat sommige zaadjes zijn opengebroken en dat er een wit stengeltje uitkomt en langzaam begint de tuinkers te groeien. Het bruine opengebroken zaadje zie je op een gegeven moment helemaal niet meer, het is vergaan. 

Als de tuinkerszaadjes niet waren opengebroken en waren vergaan, dan was er ook geen tuinkers (vrucht) gaan groeien. Zo is het ook met het leven van de Heere Jezus: Hij is gestorven zoals het bruine tuinkerszaadje, zodat Hij vrucht kon voortbrengen. Zo mogen wij ook leren om steeds meer te sterven aan onszelf, zodat ook wij vruchten voort kunnen brengen door en voor Hem.

Lees hier hoe je tuinkers kunt zaaien.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor het delen van dit mooie idee.
    Ik werk op dit moment met mijn groep 3 over het tuincentrum en wilde volgende week tuinkers gaan zaaien. Mooi om dat deze link naar het sterven van de Heere Jezus te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!