vrijdag 16 maart 2018

Activiteiten rondom Lijdenstijd en Pasen in ons gezinnetje


Op ons kijkplekje in huis staan bovenstaande dingen die te maken hebben met het lijden, sterven en opstaan van de Heere Jezus. Dit keer doen wij als gezinnetje de volgende activiteiten:

* Paas- kijktuintje
Links in het houten kistje heb ik alvast de basis van ons paastuintje gemaakt. Deze paastuin hoop ik samen met allebei de kinderen verder in te richten tijdens de Stille week. Hoe we dat doen kun je hier lezen.

* Gezinsmomenten met zes kartonnetjes
Op het prikbord heb ik zes kartonnetjes uitgeknipt. Op elk kartonnetje gaan we een werkje maken wat hoort bij een van de zes gezinsmomenten over het lijden, sterven of opstaan van de Heere Jezus. Aan het eind van de gezinsmomenten hebben we dus een prikbord met kartonnetjes die allemaal iets vertellen over Goede Vrijdag en Pasen. We gaan de volgende zes gezinsmomenten en werkjes doen:
1) De intocht in Jeruzalem. (Dit gezinsmoment kun je hier uitgebreid lezen)
2) De zalving van de Heere Jezus in Bethanië. (Dit gezinsmoment kun je hier uitgebreid lezen)
3) De hof van Gethsemané. We verven een kleurplaat die we op het kartonnetje plakken.
4) De verloochening van Petrus. Op het kartonnetje komt een puzzeltje van een haan. We hebben deze eerst in 6 stukjes geknipt en daarna weer helemaal goed opgeplakt.  
5) De kruisiging. We scheuren van stukjes papier de achtergrond in geel, oranje en rood. We prikken daarna een kruis uit met daaromheen papiertjes met zonden die we bij het kruis brengen.
6) De opstanding. We prikken de steen van het graf uit en plakken die naast de opening van het graf. We stempelen op de steen: 'Jezus leeft.' Boven het graf komen zonnestralen van propjes papier.
Op de volgende foto kun je zien hoe het is geworden:


* Tuinkers zaaien
Rechts zie je een bekertje met tuinkers wat we hebben gezaaid. Wat dit te maken heeft met het lijden en sterven van de Heere Jezus en hoe je dit kunt doen is hier te lezen.

Een heel gezegende voorbereidingstijd op Goede Vrijdag en Pasen toegewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!