zaterdag 22 december 2018

Gezinsmoment: Herders en engelen (Advent)

Dit gezinsmoment gaat over de herders die de Heere Jezus komen bezoeken. Je vindt dit verhaal terug in Lukas 2: 8-20.

Als belangrijke waarheid wilden we meegeven dat de Heere Jezus voor ons mensen is geboren. Bij de voorbereiding trof het me dat de engel in Lukas 2: 11 zegt: 'Namelijk dat heden voor u in de stad van David de Zaligmaker geboren is; Hij is Christus, de Heere.' Hij kwam voor ons!

Als inleiding had ik iets onder een kleed verstopt wat met het gezinsmoment had te maken. De kinderen mochten er niet onder kijken (wel voelen) en moesten raden wat er onder zat.


Omdat het tijdens dit moment over schaapherders ging had ik dit eronder gestopt:


Hierna vertelde mijn man het verhaal over de herders aan de hand van deze platen. Wat bijzonder dat de herders de eersten waren die hoorden over de geboorte van de Heere Jezus. En wat een blijdschap toen ze het Kind vonden wat ook voor hen was gekomen. Een heel eenvoudig Kindje in een kribbe, maar toch de allergrootste Koning!

Na afloop van het verhaal luisteren we samen onderstaand 'Ere zij God.' Dit waren de prachtige woorden die de herders de engelen hoorden zingen:


Hierna gingen we heerlijk knutselen. De kinderen mochten een regel uit het 'Ere zij God' uitkiezen en dat stempelen met letterstempels. We versierden het blad daarna met gouden en zilveren rondjes. Deze maakten we met de perforator, erg handig en leuk om te doen. Ook plakten we er nog sterretjes bij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!