maandag 17 december 2018

Gezinsmoment: De Heere Jezus geboren (Advent)

Ons derde gezinsmoment rondom Advent ging over Lukas 2: 1-7. Het gaat hier over een hele belangrijke en bijzondere gebeurtenis: de geboorte van de Heere Jezus!

Het is nog niet echt officieel Kerst, maar toch hebben we er voor gekozen dit moment nu al te doen. We hopen namelijk tijdens de Kersdagen ook nog stil te staan bij de geboorte van de Heere Jezus d.m.v. de Jesse Tree en nu hebben we later ook nog genoeg tijd voor andere momenten over de herders en de wijzen.

Als belangrijke waarheid wilden we meegeven dat de Heere Jezus kwam als Het Licht in de donkere wereld. Hij werd geboren in een arme stal, maar Zijn geboorte was zo groot en belangrijk! Hij is het die het licht wil brengen in ons hart.

Als inleiding had ik bedacht om in huis alle lichten uit te doen zodat we in het donker zaten. Daarna wilde ik dan een grote lamp aandoen als teken dat de Heere Jezus Het Licht van de wereld is. Het was alleen nog helemaal niet donker buiten, dus lukte het niet om het in huis donker genoeg te maken. Daarom heb ik aan het begin van dit moment eenvoudig een kaars aangestoken.

Mijn man vertelde het verhaal van de geboorte van de Heere Jezus aan de hand van deze platen. Het Licht van de wereld werd geboren in een arme stal, er was nergens plaats voor Hem. Wat een wonder is het dat de Heere Jezus zo nederig wilde komen naar deze aarde om het in harten van mensen weer licht te maken.

Als verwerking maakten we een kerstlichtje van een glazen potje. Het idee heb ik van deze blog van Lisanne, een ontzettend leuk idee. Ik had de ster met plakplastic op het potje geplakt en na het opdrogen van de verf er weer afgehaald. Dit werkte ideaal! Het deppen met een sponsje geeft ook een heel mooi effect. Ons meisje deed dit keer ook mee en heeft voor het eerst van haar leven geverfd :-). Dat was echt een feest voor haar, ze knutselt en tekent zo graag.




De kerstlichtjes hebben een plaatsje gekregen in huis en we laten er regelmatig een kaarsje in branden. Zo kunnen de kinderen eenvoudig onthouden dat de Heere Jezus als een licht in de donkere wereld is gekomen en dat Hij met Zijn licht ook wil schijnen in onze harten.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!