woensdag 9 november 2016

Zes leuke activiteiten voor in de herfst of wintertijd

1. Verzamel al je kussens en kleden bij elkaar. Hang de kleden tussen de tafelpoten van de eettafel en laat je kinderen onder de tafel het aller-gezelligste huisje maken wat er is!


2. Maak een dienblad of etagère met het thema winter voor op de tafel. Hier zeven ideeën gevonden op Pinterest:
3. Kijk de DVD 'Polycarp' samen met je man of een vriendin. Met z'n tweeën is veel leuker en dan kun je er na afloop ook nog even door praten. Het is een heel indrukwekkende film met een sterke boodschap. Toen ik hem had gekeken moest ik er de dagen daarna nog veel over nadenken en ook over de mooie persoonlijkheid en moed, liefde en de kracht van de hoofdpersoon. De film gaat over de slavin Anna die wordt gered en geadopteerd door christenen in het 2e-eeuwse Smyrna. Ze raakt bevriend met de oudere bisschop Polycarp (Polycarpus). Polycarpus was van 69 tot 156 bisschop van Smyrna en heeft als jonge christen les gekregen van de apostel Johannes. De film laat zien hoe het steeds gevaarlijker wordt voor Polycarpus en andere christenen in Smyrna en ook hoe groot hun vertrouwen en liefde voor hun Heere is!

 

4. Maak sneeuwpoppen of een sneeuwpoppenfamilie! Dit kan bijvoorbeeld van wc rollen of van glazen potjes. Het idee komt van deze en deze blog. Helaas is de uitleg op de laatste blog niet te lezen maar de foto's zeggen genoeg.
5. Op koude dagen zit je sneller veel binnen, maar lekker wandelen in de buitenlucht op koude dagen is gezond! Trek allemaal je warmste kleren aan en ga lekker een stuk(je) wandelen. Ook erg leuk: ga halverwege bijvoorbeeld ergens warme chocolademelk drinken. Als je niet zo goed een geschikte wandelroute weet of je wilt weer eens wat anders dan kun je op deze handige site van natuurmonumenten kijken. Je kunt daar een provincie intypen en dan krijg je een overzicht van allerlei wandelroutes met het aantal kilometers erbij. Verder staan er op deze site ook nog een paar wandelroutes speciaal voor kinderen.

6. Maak van wat oude kleding (van jezelf of familie) een hele leuke verkleedkist voor je kinderen. Denk ook aan hoeden, kettingen, sjaals, oude schoenen, èèn of ander uniform....


2 opmerkingen:

  1. De film is echt heel aangrijpend. Dat vind ik ook ja! De huisjes heb ik in roestkleur (die op één van je foto's staan). leuke ideeën!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!