vrijdag 6 februari 2015

Gezelligheid in huis


 
Een gezellig huis is voor mij best belangrijk. Ik kan daar erg blij en dankbaar van worden;-). Hieronder een aantal ideetjes en plaatjes op een rij voor gezelligheid in je huis:
 
* Zorg in de winter ’s avonds voor kaarsjes. Doe dan bijvoorbeeld alleen kleine lampjes aan en de kaarsjes, zodat je huis sfeervol verlicht is.
 
 
* Zorg ervoor dat je wat mooie boeken en tijdschriften in huis hebt om te lezen en door te bladeren. Bijvoorbeeld in de boekenkast, in een rieten mand, of onder de salontafel.

* Zorg voor deken(tje)s en/of kussentjes in je huis. Dan kun je bijvoorbeeld onder een deken lezen op de bank. Mijn schoonmoeder heeft een roze lappendeken voor mij gemaakt en die ligt nu opgevouwen op de rieten mand in de kamer, samen met nog meer dekens. Het is lekker warm en huislijk om daar af en toe onder te zitten;-). Ook kussentjes op de bank zorgen voor een gezellige aanblik.


* Ga de tafel eens een keer heel leuk dekken en zorg voor een heerlijke maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes op tafel als het winter is of bloemen op tafel als het zomer is. Je kunt ook leuke servetten kopen en die op een mooie manier vouwen. Pas heb ik heel eenvoudig envelopjes gevouwen  van servetten en daar het bestek in geschoven. Zie voor ideeën deze site van de Hema: http://www.hema.nl/onlinewinkelen/koken-en-tafelen/servetten-vouwen.aspx Zorg ook voor een toetje na de maaltijd. Dit makkelijke en lekkere toetje heb ik pas gemaakt. (En volgens mij is het ook nog best wel gezond..;-) http://www.lekkertafelen.nl/recepten/toetjes/verrukkelijk-toetje/


* Breng iets van het seizoen in huis. Bijvoorbeeld als het herfst is een herfsttafeltje met kastanjes, eikels en herfstbladeren, als het lente is iets van bloembollen geplant in een klein bakje, als het zomer is mooie zomerbloemen in een vaas enz. Je hebt ook tegenwoordig van die takken waaraan je letters en kleine dingetjes op kunt hangen die passen bij het seizoen. Ik heb dat een keer gezien bij iemand in huis en dat zag er heel leuk uit. Dit lijkt me erg leuk om samen met kinderen te maken. 
* Ga iets bakken. Het is niet alleen lekker, maar je huis ruikt er ook zo heerlijk naar! Alleen al de geur van bijv. zelfgebakken appeltaart, brood of speculaas maakt het al heel leuk om je huis binnen te stappen.


* Zet een zacht achtergrondmuziekje op wat jullie allemaal mooi vinden.

* Maak een gezellig speelhoekje voor de kinderen, met handige opbergplekjes en kastjes. Kaleb gebruikt nu nog niet veel speelgoed, maar toch heb ik al wel een wit bankje en witte doos staan in een hoek van de kamer met daarin spulletjes die hij voor zijn geboorte heeft gehad. Dit paste niet meer in de kast, dus vandaar ;-). Als je een speelhoekje maakt, raakt het speelgoed (tenminste dat is de bedoeling;-) niet elke keer verspreid door het hele huis. Al vind ik het eigenlijk ook weer niet zo'n probleem als je overal speelgoed ziet, als het maar weer wordt opgeruimd. Kinderen moeten ook gewoon lekker kunnen spelen en dat mag best gezien worden. In ieder geval: wel of geen rondslingerend speelgoed: zo'n hoekje blijft erg leuk!
 

* Alleen als je eraf kunt blijven en er niet elke keer eentje op gaat eten (zoals ik soms doe;-(, zet een leuke pot met koekjes/chocolaatjes of iets dergelijks op de keukentafel of salontafel.


* Hang (bijvoorbeeld in de keuken) een leuk memobord op met allemaal mooie kaarten/teksten die je wilt onthouden of hebt gekregen. Op onderstaande link kun je ook zien hoe je zo’n bord zelf kunt maken: http://zelfdingenmaken.blogspot.be/2012/09/zelf-een-memo-bord-maken-diy.html?m=1. Ook erg leuk, want dan kun je er eentje maken die helemaal bij je huis past.

 


* Doe lekker vaak de open haard aan in de winter. Het zorgt voor sfeer en het is gewoon zo leuk. Dus als je er een hebt: gebruik hem zo vaak mogelijk en geniet ervan!


Dit waren zomaar wat leuke plaatjes en tips die je misschien kunt gebruiken. Ik geloof namelijk dat je als vrouw de taak hebt gekregen om je huis zo mooi en gezellig mogelijk in te richten om het op die manier tot een thuis te maken. Zelf vind ik dat ook erg leuk om te doen. Soms wanneer ik op de bank zit, met een lekkere kop thee, dan dank ik de Heere voor al mijn mooie spulletjes die ik van Hem gekregen. Maar met dat ik dit schrijf besef ik ook zo goed dat de spulletjes en het uiterlijk van een huis niet het allerbelangrijkste zijn. Want wat is een mooi en gezellig huis zonder de aanwezigheid van de Heere? Helemaal niets...Ik zou echt niet in zo'n huis willen wonen!
Daarom: ik hoop vooral dat je mag weten en ervaren dat de Heere in jouw huis Koning is en dat Hij jullie huis vervult met Zijn liefde, blijdschap en vrede! 


   

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ideeën om gezelligheid in huis te creëren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind zelf ook altijd belangrijk dat een huis mooi en gezellig is aangekleed. Op de salontafel in de woonkamer heb ik allemaal kaarsjes en potjes staan, dat maakt de ruimte zo gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!