vrijdag 13 februari 2015

In Zijn handen

Zoals ik al eerder schreef is het mijn verlangen om met deze blog andere vrouwen te bemoedigen en te verblijden in hun leven met de Heere. Maar dit soort doelen en het zoeken van je eigen eer kunnen dicht bij elkaar liggen….

Soms is het erg goed om je eens af te vragen: waarom doe ik bepaalde dingen eigenlijk? Heeft dat wat ik doe eeuwigheidswaarde? Ben ik oprecht? Is het voor mijn eigen eer of voor Gods eer? Wat bereik ik er mee en wat is echt belangrijk?

Als het gaat om deze blog heb ik daar afgelopen dagen ook eens goed over nagedacht en voor gebeden. Ik wil niet dat het een te grote plek gaat innemen in mijn leven. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, maar het moet bijvoorbeeld niet zo zijn dat ik overdag minder aandacht voor Kaleb heb omdat ik nog even snel een stukje af wil schrijven. Verder wil ik ook niet dat het een soort etalage wordt van mijn ‘mooie leventje’ en dat het allemaal om mijn eigen eer gaat. Mijn leven is helemaal niet perfect: ik heb vaak genoeg strijd, doe dingen verkeerd, vind dingen moeilijk… Ik ben elke dag volop aan het leren samen met de Heere en dat gaat met vallen en opstaan!  

En toch heb ik besloten dat ik doorga met schrijven, al heb ik er zelfs nog even over nagedacht om te stoppen. Maar de reden dat ik doorga ligt in God. Mijn verhalen zijn voor jullie, maar ten diepste zijn ze ook voor Hem. Ze laten zien Wie Hij is, hoe goed Hij is voor mij, hoe liefdevol Hij met me omgaat en hoeveel ik van Hem mag leren. En ik geloof dat Hij me ook zal helpen om ervoor te zorgen dat deze blog een juiste plek krijgt in mijn leven.

Alles wat ik schrijf wil ik daarom in de handen van de Heere leggen in het vertrouwen dat Hij het zal zegenen.
 
 
Daar in Zijn handen is het veilig! Zo mag ik verder gaan en erop vertrouwen dat Hij Zelf het tot iets moois zal maken.
 

6 opmerkingen:

 1. http://media-cache-ak0.pinimg.com/550x/78/92/22/789222c75bc17481799361c68165955c.jpg

  (hmm jammer genoeg doet de afbeelding het niet ;))
  Gods zegen in alles!

  Lieve groetjes,
  Aline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Aline,
   Dankjewel;-) Ik heb de link even gekopieerd en geplakt in mijn zoekbalk en toen kreeg ik het plaatje. Wat daarop staat is ook wat ik verlang!
   Liefs Annemarie

   Verwijderen
 2. Dank je wel Annemarie voor je openheid! Ik vind t fijn om elke keer opnieuw te horen dat er meer mensen het nodig hebben om alles in Zijn handen te leggen en dat ook doen! Dat bemoedigt mij ook weer om alles in Zijn handen te blijven leggen. En dat we mogen blijven leren... Gods zegen in je gezin en met het bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Els,
   Dank je wel:-) Het blijft inderdaad een leerproces om steeds weer alles echt aan Hem over te geven: maar in Zijn handen is het uiteindelijk wel de beste plek!
   Groetjes Annemarie

   Verwijderen
 3. hoi Annemarie,
  Ik kwam vandaag viavia op je blog terecht. Mooie stukjes schrijf je! Mooi dat je deelt wat je geleerd hebt. Dit stukje vond ik erg herkenbaar! Ik ben sinds begin dit jaar aan het bloggen en de vraag waar je het voor doet, vind ik erg herkenbaar. Gaat het om mijn eer en hoeveel mensen het lezen of gaat het om Gods eer en de bemoediging van anderen?
  Mooi dat je het in handen van de Vader legt met het gebed of Hij het wil gebruiken en zegenen voor andere mensen! Dank je wel voor je voorbeeld!
  zussengroet,
  Arjanne
  arjanneopdoorreis.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ha Arjanne,
   Mooi dat je ook bent gaan bloggen! Ik heb zelf ervaren dat als je je blog overgeeft aan de Heere en het inderdaad in Zijn handen legt, Hij het zeker wil zegenen. Ik merk dat ik het nu heel fijn vind om te doen en dat ik niet zelf de eer wil ontvangen of heel graag wil dat heel veel mensen het willen lezen. Veel belangrijker is dat het anderen bemoedigt en dat het een inkijkje in mijn leven geeft waarmee ik kan laten zien: Het is goed om met Hem te leven! Veel zegen met het bloggen! Liefs Annemarie

   Verwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!