Wij hebben geen frituurpan in huis en eten daarom eigenlijk bijna nooit patat. Maar aardappeltjes uit de oven vinden we een goede vervanging. Het smaakt en beetje als patat en als het goed is, is het nog gezonder ook ;-).
Benodigdheden:
Aardappelen
Bakplaat
Olijfolie
Kruiden zoals: peper, zout, Italiaanse kruiden, teentje knoflook
Bereiding:
Ik verwarm de oven voor op 200 graden.
Dan schil ik het aantal aardappels wat ik nodig heb en snijd ik die in schijfjes. Je kunt ze ook in kleine blokjes snijden als je dat lekkerder vind. Soms laat ik de schil er wel eens omheen. Wel even goed schoonboenen natuurlijk, maar dat is ook erg lekker.
Hierna doe ik een beetje olijfolie op de bakplaat en daaroverheen verspreid ik de aardappelschijfjes.
Dan strooi ik wat kruiden over de aardappeltjes, meestal alleen wat peper. Je kunt ook Italiaanse kruiden of een teentje knoflook gebruiken.
Hierna schuif ik de bakplaat een half uur in de oven op 200 graden. Halverwege keer ik de bakplaat vaak een keertje, zodat alle aardappeltjes even mooi bruin worden.
De aardappeltjes smaken heerlijk bij alle soorten groenten zoals: sla, worteltjes met erwtjes, bonen of broccoli. Hieronder en voorbeeldje van een lekkere maaltijd. Mijn man koos dit als maaltijd voor zijn verjaardag ;-).
Aardappeltjes uit de oven met erwtjes, spekkies, champignons en een stukje biefstuk (biefstuk doen we eigenlijk niet vaak hoor, maar omdat mijn man jarig was kon het natuurlijk wel een keertje ;-)). De spekkies moet je van te voren even uitbakken en daarna roer je ze door de erwtjes: een heerlijke combinatie. Het kan ook met bonen in plaats van erwtjes, ook erg lekker. De champignons had ik gebakken met wat peper en zout eroverheen en mijn man bakte de biefstuk. Je kunt natuurlijk ook iets van hamburger of gehakt erbij doen in plaats van biefstuk. Het smaakte heerlijk, een beetje alsof we in een restaurant zaten ;-).
Hier krijg je trek van, mmm! Ik ga het zeker binnenkort een keer proberen! En nog gefeliciteerd met je man!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes van Marjet.
Dankjewel Marjet! Leuk dat je het ook een keer gaat proberen!
VerwijderenLekker aardappels uit de oven! Ik doe het ook heel vaak, maar dan met rozemarijn. Echt een aanrader!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel voor de tip, dat ga ik ook eens proberen! Groetjes Annemarie
VerwijderenHeerlijk! (behalve de biefstuk, dat eten we nooit)
BeantwoordenVerwijderenWij ook bijna nooit hoor. Maar mijn man is er dol op, dus zijn verjaardag vinden we een goede uitzondering ;-).
VerwijderenWij bakken ook nooit meer frites in de frituur, sinds we de ovenschotel gebruiken. Ideaal! Met zoete aardappel is het ook erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenJa, dat heb ik inderdaad wel eens vaker gehoord. Ga ik dan ook nog maar eens uitproberen: leuk!
VerwijderenWij eten het vaak met rozemarijn, ook heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen