woensdag 14 december 2016

Adventsvreugde in drukke dagen


Gods genade kwam in het Allergrootste Geschenk wat Hij ons ooit had kunnen geven: een kleine Baby in Bethlehem, Zijn Eigen Zoon. Wat een vreugde en blijdschap geeft dat!

Maar toch merk ik dat de kleine ongemakken van het leven, de sleur en de drukte van de dagen er deze Adventsweken zomaar voor kunnen zorgen dat mijn blijdschap een beetje minder wordt en als ik niet uitkijk mis ik tussen alle activiteiten door het echte wonder en de vreugde van Advent.

Mijn zoontje die al weer zijn eerste oorontsteking heeft gehad en daardoor wat hangerig en huilerig is en de bezorgdheid over hoe dat de rest van de winter wel niet zal gaan, mijn meisje die 's middags opeens minder goed slaapt en huilt, een vervelende keelpijn waarmee ik al een paar dagen wakker wordt, mijn man die veel avonden achter elkaar weg moet en de altijd maar weer terugkomende lijstjes van dingen die allemaal moeten gebeuren...

En toch... te midden van alle ongemakken, drukte, activiteiten en stress van deze wereld wil ik het zo graag vasthouden, even stilstaan en er steeds weer opnieuw naar kijken:

De Kleine Baby van Bethlehem

Hij Die Genade is. In die genade mag ik leven, die genade adem ik in, die genade maakt dat ik kan lachen, die genade omringt mij iedere dag en die genade maakt de zwaarste lasten licht.

Tijdens de drukte van de dag en het snelle tempo van deze wereld is het goed om stil te staan, te onthaasten. Om je gedachten te richten op Hem, te lezen in Zijn Woord, een lied te zingen voor Hem, bij Hem te zijn en je te verwonderen over Hem. Je te verheugen in het Allergrootste Geschenk.

De Eeuwige God werd een kwetsbare Baby.
Hij kwam in een voederbak om ons die uitgehongerd waren te voeden en te koesteren.
Hij werd in doeken gewikkeld om onze versleten kleren te veranderen in een prachtige mantel van gerechtigheid.
Hij werd een Breekbaar Kind dat werd gebroken, zodat Hij onze gebrokenheid kon genezen.

Het Grote Wonder en de Vreugde van Advent...

6 opmerkingen:

 1. Dank je wel! Mooi geschreven en het is ook enerverend voor een moeder als het niet lekker loopt. Niet te hard zijn voor jezelf hoor. Inderdaad: steeds opnieuw kijken naar Hem. Hoe Hij alles volbracht heeft: van Kind in de kribbe tot Man van smarten aan het kruis. En nog verder kijken ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hartelijk dank voor je lieve reactie! Ja, inderdaad steeds kijken hoe Hij alles volbracht heeft (wat heerlijk is dat!) en ook nog verder kijken...
   Fijne Adventstijd!
   Groetjes Annemarie

   Verwijderen
 2. Herkenbaar, hier ook in ons drukke gezin...
  Voor mij helpt de tekst: Dit is de dag die de Here gemaakt heeft, ..
  En dan denk ik aan een regelmuit een lied dat ik eens hoorde..
  Kracht voor vandaag schenkt Hij mij, geen zorgen voor morgen.
  Hij geeft de moede(r) kracht!
  Dan leren we ook zien, dat bv het troosten van een ziek kind, belangrijker is dan een afgeruimde tafel, je kunt de juiste prioriteiten stellen per dag. En in deze drukke adventstijd rust vinden en vrede van binnen.
  Liefs Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Johanna,
   Precies, zo is het! Wat een fijne reactie...dankjewel!
   Liefs Annemarie

   Verwijderen
 3. Wat heb je dit mooi verwoord. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!