vrijdag 27 oktober 2017

Gezinsmoment: Daniël en de droom van Nebukadnezar

Ons tweede gezinsmoment over Daniël ging over Daniël 2. Koning Nebukadnezar droomt van een groot beeld wat wordt verbrijzeld door een steen.

Als belangrijke waarheid wilden we meegeven dat het rijk van God (de steen) het allermachtigste rijk is en dat dat altijd (eeuwig) zal blijven bestaan en nooit zal vergaan.

Voor de inleiding had ik een steen mee naar binnen genomen en die legde ik op tafel neer. We keken ernaar en natuurlijk moest de steen even vastgehouden worden.Hierna vertelde mijn man het verhaal van de droom van Nebukadnezar en de uitleg die Daniël daarna gaf. Hij gebruikte daarbij deze platen. We noemden maar even heel kort de verschillende koninkrijken die in het beeld naar voren kwamen omdat dit nog niet heel erg aansluit bij een driejarige. We legden daarna vooral de nadruk op de steen die al de koninkrijken verbrijzelde: het koninkrijk van de Heere God is het machtigste en sterkste rijk en zal altijd (eeuwig) blijven bestaan!

 
 
Hierna maakten we het beeld in de droom van Nebukadnezar na. Ons zoontje mocht eerst verschillende papieren onder elkaar plakken in de juiste volgorde zoals het beeld eruit zag: goud, zilver, brons, ijzer en leem. Ik knipte daarna het papier in de vorm van een beeld en plakte er een WC rol achter zodat het beeld bleef staan.
 

Hierna pakte we de steen uit de inleiding erbij en ons zoontje mocht het (niet te hard ;-)) tegen het beeld aangooien zodat het omviel. Eigenlijk moest het beeld helemaal verbrijzeld worden, maar we wilden het nog graag neerzetten op ons kijkplekje, dus dat hebben we maar niet gedaan ;-). In ieder geval was het zo ook duidelijk dat de steen machtiger is dan het beeld!

In de woonkamer zetten we het beeld en de steen op ons kijkplekje over Daniël zodat we er de rest van de week ook nog naar konden kijken en over door kunnen praten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!