zaterdag 28 oktober 2017

Gezinsmoment: De drie vrienden van Daniël in de vurige oven

In onze serie over Daniël was dit keer Daniël 3 aan de beurt. Het gaat daar over de drie vrienden van Daniël in de vurige oven.

Als belangrijke waarheid wilden we meegeven dat we altijd allèèn de Heere als God moeten aanbidden (dat is eren en dienen). Net als de drie vrienden van Daniël.

Als inleiding stak mijn man een kaars aan omdat het in dit verhaal over vuur gaat. We lieten de kaars branden, zodat mijn man ook af en toe naar de vlam van de kaars kon wijzen als er over vuur werd gesproken in het verhaal. Heb je wat oudere kinderen dan zou je eventueel nog een stuk papier in de vlam kunnen houden en laten zien wat er dan met het papier gebeurt. Het wonder dat er niets met de drie vrienden gebeurt in de oven wordt dan alleen maar groter!


Hierna vertelde mijn man het verhaal van de drie vrienden van Daniël in de vurige oven met behulp van deze platen. Het is een prachtig, indrukwekkend verhaal. Sadrach, Mesach en Abed-Nego hebben zo'n groot vertrouwen in hun God en willen alleen Hem aanbidden en eren, hoe de afloop daarvan ook zal zijn.

Daarna maakten we een mooi knutselwerkje. Het idee vond ik op deze site. Uit een bruine papieren zak knipten we een vierkant en daar plakten we vlammen achter.


Daarna werden deze figuren van Sadrach, Mesach en Abed-Nego ingekleurd en uitgeknipt (en bij Mesach ook gelijk een stuk van zijn haren ;-)) en aan het uiteinde van een rietje geplakt.


De bruine zak zetten we neer met de open kant naar boven (dus niet andersom zoals op de site van de link word gedaan). Door de opening aan de bovenkant kun je nu de rietjes laten zakken zodat de figuren van de drie vrienden in en ook weer uit de oven gehaald kunnen worden. Ik schreef er later ook nog de tekst uit Daniël  3:28 op en uiteindelijk zag het er zo uit:


We zetten het werkje in het kijkplekje over Daniël voor het lampje wat we 's avonds vaak aan hebben. Wanneer de lamp schijnt lijkt het net of het vuur echt een beetje brandt:


In de week erna kijken we nog regelmatig naar het kijkplekje en herhalen we een en ander uit dit prachtige verhaal.

3 opmerkingen:

  1. Wat doe je het leuk! En een fijne serie heb je genomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een voorrecht voor jullie kinderen om een papa en mama te hebben die van God houden. xxx (Aritha)

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!