dinsdag 27 november 2018

Gezinsmoment: Johannes geboren (Advent)

We hebben inmiddels ons eerste gezinsmoment over Advent gehouden. Het ging over de aankondiging en de geboorte van Johannes (Lukas 1: 5-25 en 57-66). Als belangrijke waarheid wilden we meegeven dat voor de Heere niets te wonderlijks is. Wat Hij spreekt dat zal gebeuren, we kunnen Hem geloven op Zijn Woord!

Als inleiding deden we een leuk spel. Mijn man gaf ons opdrachten en stelde ons verschillende vragen. Wij moesten deze uitvoeren of beantwoorden zonder te praten. Het was lastig, maar als je goed nadacht ging het ook best goed! Dit waren bijvoorbeeld wat opdrachten en vragen:
- Hoeveel jaar ben je?
- Wat is je lievelingsboek?
- Hoe voel je je?
- Loop eens drie rondjes om de tafel.


Hierna vedelde mijn man het verhaal over de aankondiging en geboorte van Johannes de Doper aan de hand van deze platen. We vertelden over Zacharias die ongelovig was omdat hij de boodschap van de engel niet geloofde. Dat is erg, want wat de Heere zegt dat doet Hij ook. Zelfs als het eigenlijk niet kan, zoals in deze vertelling. Voor de Heere is niets te wonderlijk, Hij is almachtig. Omdat Zacharias niet geloofde, kon hij niet meer praten. Wij konden dat net tijdens het spelletje ook niet. Alleen bij ons was het maar voor even, maar bij Zacharias maandenlang! We vertelden ook over de geboorte van Johannes. Wat een wonder dat Zacharias meteen weer kon praten toen hij op schreef: 'Johannes is zijn naam.' Johannes betekent: God is genadig. Dat betekent dat we van de Heere krijgen wat we niet verdienen. Wat een prachtige betekenis. Toen Johannes ouder werd, vervulde hij een heel belangrijke opdracht. Hij vertelde aan de mensen dat de Heere Jezus zou komen!

Na het verhaal maakten we een geboortekaartje met de naam 'Johannes'. Ik had nog ergens een proefgeboortekaartje liggen en die kwam nu goed van pas.

 

Binnenin had ik wat belangrijke dingen uit het verhaal opgeschreven en dat lazen we nog eens samen:


Het was een fijn moment en het eerste werkje over Advent hangt nu op in ons kijkplekje. Van het vaasje met de takken hopen we wat later in de maand de Jesse Tree te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!