woensdag 28 november 2018

Henk Binnendijk over 'Een vrouw naar Gods hart'


Een paar weken geleden heb ik weer eens heerlijk op de bank naar een lezing geluisterd! Dit was helaas veel te lang geleden en terwijl ik verderging met het haken van dit dekentje heb ik er dan ook echt van genoten. Ik luisterde onderstaande lezing van Henk Binnendijk over 'Een vrouw naar Gods hart.' Een prachtige lezing van iemand die al jarenlang met de Heere wandelt. Hij behandelt het thema aan de hand van vier vrouwen uit de Bijbel en van iedere vrouw kunnen we wat leren:

1. Rebekka (Genesis 25): Houd het contact met de Heere gaande, ga met je dingen naar Hem toe. Probeer je teleurstellingen en problemen niet zelf op te lossen, maar vertel ze aan Hem.
2. Maria: de moeder van de Heere Jezus (Lukas 1): Geef je helemaal aan de Heere over en houd geen dingen achter: 'Zie de dienstmaagd des Heeren, Mij geschiede naar Uw woord.'
3. Maria van Magdala (Lukas 7): Ga met je zonden naar de Heere Jezus toe. Niet pas aan het eind van de dag, maar direct nadat je gezondigd hebt. Dan houd je de lijn open en is het goed tussen Hem en jou. Dan kun je je dagelijks werk zingend blijven doen. 
4. Maria, de zus van Martha (Lukas 10): In deze enorm drukke tijd moet je leren om de dingen te laten rusten en tijd te nemen om te zitten aan de voeten van de Heere Jezus.

Dit is natuurlijk maar een heel korte samenvatting van alles wat er wordt gezegd en het is daarom de moeite waard om hieronder de hele lezing na te luisteren:

3 opmerkingen:

  1. Nou, dank je. Ik wil wel luisteren hoor. Meestal kies ik niet voor Henk Binnendijk maar op jouw aanraden zal ik het doen. Ik luister elke dag naar: https://refnet.fm/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waardevol! Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne preek van Henk. Dank voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!