dinsdag 13 november 2018

Prachtig dieren(voolees)boek voor kinderen

Nog niet zo lang geleden kreeg een van onze kinderen een prachtig voorlees en kijkboek over dieren: 'De dierenwereld uit en thuis.' Het boek is van uitgeverij Hemma en is geïllustreerd door Philippe Salembier. De tekst is geschreven door Attie Spitzers. Het heeft de grootte van een A4 en het heeft meer dan 100 bladzijden. Het is echt een aanwinst in onze boekenkast en op het moment heel geliefd hier in huis!

Het boek bestaat uit verschillende delen en het leuke is daardoor dat er heel veel verschillende dieren in voor komen zoals: boerderijdieren, dieren in het bos, dieren in weiden en velden, in de bergen, in warme landen en in poolgebieden. Hieronder een klein inkijkje:

De voorkant



Je kunt het boek voorlezen, maar de kinderen kunnen er ook zelf doorheen bladeren. Zoals je op bovenstaande foto's kunt zien heeft het grote illustraties in kleur en bij elke illustratie een stuk tekst waardoor kinderen op een leuke manier heel wat te weten komen over veel verschillende dieren.

Het boek is niet meer nieuw te krijgen, maar op verschillende plekken nog wel tweedehands. Ik kocht het bijvoorbeeld voor heel weinig geld op Marktplaats.

Heerlijk lezen op de bank

2 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n kijkboek! In mijn klas doen zulke boeken het ook altijd goed.
    Wat wordt jullie meisje trouwens al groot!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi boek, Annemarie, die platen zijn echt schitterend! Ja, kinderen en dieren, dat gaat vaak goed samen... Wat lijkt je dochter op haar broer! En die mooie roze kleren, echt een leuk dametje!😉
    Bedankt voor de tip en groetjes van Marjet!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!